Back

ⓘ Gendéra Grenada




Gendéra Grenada
                                     

ⓘ Gendéra Grenada

Gendéra Grenada disarujuki ing mangsa kamardhikan kang dimenangake ing Britania Raya, ing tanggal 7 Fèbruari 1974. Kaenam bintang kang ana ing garis kanthi warna abang dilambangake kanthi arti kaenam paroki ing nagara Drenada, lan wujud bintang kang anan ing tengah saha diubengi warna abang kang utama tumuju ing ibu kutha Saint Georges. Simbol kang ana ya iku wiji pala, didadèkaké pralambang salah sijiné asil pokok ing tlatah Grenada Gabungan warna abang, emas, lan ijo, kang ana ing gendéra ya iku warna pan-Afrika.Gendéra kang dirancang déning panjenengané Anthony C. George kang asalé saka Soubise tlatah Paroki Saint Andrew.

                                     
  • Grenada iku nagara pulo ing Karibia. Kutha krajané yaiku St. George s. Nagara iki nduwé padunung kurang luwih 110.000 jiwa lan jembaré ana 344 km².
  • Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dibukak ing 21 Juli 2012. Grenada 2012 Olympic Athletes London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December
  • Greenland 304 GRL GL Cithakan: Country data greenland Grenada Grenada 308 GRD GD Cithakan: Country data grenada Guadeloupe Guadeloupe 312 GLP GP Cithakan: Country