Back

ⓘ Surat Al Alaq




Surat Al Alaq
                                     

ⓘ Surat Al Alaq

Surat Al Alaq yaiku surat kaping 96 s al-ajroning Al Quran. Surat iki dumadi saka 19 ayat lan éwoning surat-surat Makkiyah. Ayat 1 nganti tekan 5 saka surat iki yaiku ayat-ayat Al Quran yang kang pisanan mudhun, yaiku nalika Muhammad tapa ing guwa Hira. Surat iki dijenengi Al Alaq, kajupuk saka tembung Alaq kang ana ning ayat 2 surat iki. Surat iki uga diarani Iqra utawa Al Qalam.

                                     

1. Pokok-Pokok Isi

Prentah maca lingkungan alam semesta kanggo namokake sapa sabenere kang ngripta donya; ana ing sajeroning Surat Al alaq: manungsa digawé saka segumpal getih; Allah ndadèkaké kalam minangka piranti ngembangaké kawruh; manungsa tumindak nglampaui wates amarga rumangsa awake serba cukup; anceman Allah marang wong-wong kafir kang nghalang-ngalangi kaum muslimin nglakokaké prentah-E.

Surat Al Alaq nerangake yèn Allah ngripta manungsa saka barang kang ina banjur mulyakake kanthi ngajar maca, nulis, lan mènèhi kawruh. Nanging manungsa ora eling manèh saka ngendi asalé, mula iku ora tau syukur marang nikmate Allah, apa manèh dhèwèké tumindak nglampaui wates amarga rumangsa awake serba cukup.

                                     
  • Al - Insyiqaq Ayat ka - 21 saka Surat Al - Insyiqaq Ayat ka - 19 saka Surat Al - Alaq Ayat angka 19 saka surat Al - Alaq 96: 19 Ayat ka - 24 saka Surat Sad, ora kalebu ayat
  • Surat Al Qadr basa Arab: ال ق د ر yaiku surat kaping 97 sajeroning al - Qur an kang dumadi saka 5 ayat lan éwoning surat Makkiyah. Surat iki mudhun sawisé
  • Surat At Tin Arab: الت ين Woh Tin iku surat angka 95 sajeroning al - Qur an. Surat ini dumadi saka 8 ayat lan éwoning surat Makkiyah. Surat iki
  • jenengé péranganing al - Qur an. Kuran dumadi saka 114 surat 30 jus lan 6236 ayat. Surat - surat sajeroning Kuran kapérang dadi surat - surat makkiyah lan madaniyah
  • Ing ngisor iki wujud pratélan surat sajeroning Kuran miturut Mushaf Kuran Utsmani. Gunggung surat ana 114 surat kapérang dadi 2 papan pewahyuan: Makkah