Back

ⓘ Dede Yusuf




Dede Yusuf
                                     

ⓘ Dede Yusuf

Yusuf Macan Effendi utawi misuwur kanthi asma Dede Yusuf inggih punika satunggalipun aktor Indonésia ingkang misuwur kanthi filem-filem laga. Dede ugi kalebet anggota DPR saking PAN périodhe 2004-2009, lan sapunika mengku kalungguhan minangka Wakil Gubernur Provinsi Jawi Kilèn périodhe 2008-2013.

                                     

1. Kulawarga lan Karieripun

Dede Yusuf punika putra saking pasangan alm Ir. Tammy Effendi lan penyanyi Rahayu Effendi, lan gadhah kangmas inggih punika ingkang namanipun Bob Soelaiman Effendi. Ramanipun naté nyambut damel minangka Dhirèktur Taman Ismail Marzuki TIM, ingkang ngurusi panggénan pagelaran lan kasenian. Ibunipun Dede dados penari ing Pura Bogor lan pramugari Garuda ingkang gantos profesi dados bintang filem ing taun 1965. Nalika taksih mbobot Dede Yusuf, ibunipun dados bintang filem Macan Kemayoran ingkang lajeng sukses ing masarakat. Amargi saking punika, ramanipun maringi nama Macan kanggé putranipun.

Nalika taksih timur, Dede Yusuf remen ulah raga binaraga lan ndadoskaen aktor Hollywood ingkang sapunika dados gubernur California, Arnold Schwarzenegger minangka idholanipun. Ing babagan béladhiri, boten namung pencak silat kémawon, Dede ugi nyinaoni karaté, kungfu, kempo, jujitsu, lan taekwondo.

Kaprigelanipun ing seni bela dhiri sampun damel karakter Dede, ngantos gadhah obsèsi kados déné bintang beladhiri Bruce Lee. Dede lajeng ndhèrèk casting minangka figuran Stuntman Fighter ing filem laga. Dede maragakaken karakter Cameo kaliyan Barry Prima, George Rudy, Advent Bangun, bintang laga ingkang nalika samanten sampun suksès.

                                     
  • 27 Agustus 2003. Amien Rais Abdillah Toha Hatta Rajasa Bambang Sudibyo Dede Yusuf Didiek Junaidi Rachbini Soetrisno Bachir Alvin Lie Ling Piao Parté Pulitik
  • serial TV Jalan Membara nalika taun 1994 kang dibintangi bareng karo Dede Yusuf Bucek uga tau akting ing sinétron Mawar Sejati Mawar Berduri nalika taun
  • Lia akting bareng karo Tengku Firmansyah, Slamet Rahardjo Djarot, lan Dede Yusuf Taun 2005, Lia uga akting filem Banyu Biru kanthi sutradara Teddy Soeriaatmadja