Back

ⓘ Gendéra Haiti




Gendéra Haiti
                                     

ⓘ Gendéra Haiti

Gendéra Haiti disarujuki wiwit tanggal 25 Fèbruari 1986. Gendéra Haiti kapérang déning loro wangun segipapat kang malang.Ing separoné kanthi warna biru lan kang ngisor warna abang. Ing tengah kagambar lambang Haiti kanthi wujud wit palem kang dimupangatake kanggo saubengé gendéra. Wujud meriam uga kagambar ing gendéra Haiti ya iku kang kagambar ana ing sisih wit palem. Tulisan kang paling ngisor ya iku sesanti nasional: LUnion Fait La Force. Gendéra lan ensain sipil kang ora muat wujud lambang Haiti.

Werna biru lan abang kang ana ing gendéra dipendet saka Tricolore Prancis kang disuwèk déning revolusioner jean-Jacques Dessalines taun 1803. Kaloro pérangan uga dijait kanthi malang kanggo ngawé gendéra kang anyar.

Ing Olimpiade Mangsa Panas 1936 Berlin, sajeroning Haiti lan Liechtenstein migunakaké gendéra kang padha, kang nyebabake gambar makutha ditambahake ing Gendéra Liechtenstein.

Wiwit 25 Mèi 1964 nganti 25 Fèbruari 1986, François lan Jean-Claude Duvalier, nagara Haiti duwé gendéra kang bedha, kanthi warna abang lan ireng kanthi mudun lan malang.

                                     
  • Haiti iku nagara pulo ing Karibia. Kutha krajané yaiku Port - au - Prince. Nagara iki sing ndunungi kurang luwih 8.373.750 ing taun 2006 lan jembaré ana 27
  • lan Bahama. Ing sisih wétane dumunung Kapuloan Turks lan Caicos sarta Haiti sawatara ing sisih kulon dumunung nagara Meksiko. Kapuloan Cayman lan Jamaika
  • Pierre lan Miquelon Gabon  Ghana1  Yunani  Guyana  Guinea - Bissau  Haiti Laos  Luksemburg  Libanon  Madagaskar  Mali  Mauritania  Mauritius