Back

ⓘ Taman Nasional Bali Kulon




Taman Nasional Bali Kulon
                                     

ⓘ Taman Nasional Bali Kulon

Taman Nasional Bali Kulon mapané ing pérangan kulon pulo Bali ing Indonésia. Taman nasional iki ambané 77.000 hektar, kang kira-kira 10% saka ambané pulo Bali. Taman Nasional Bali Kulon kadhapur saka habitat alas lan sabana. Ing tengah-tengah taman iki ana gunung geni kang wis mati cacahé papat saka jaman Pleistocene, karo gunung Patas minangka papan kang paling dhuwur ing Taman Nasional Bali Kulon. Kira-kira 160 spésies kéwan lan tuwuhan kang dijaga ing taman nasional iki. Kéwan-kéwan iku kaya ta banthèng, rusa, lutung, kalong lan warna-warna manuk. Taman Nasional Bali Kulon iku papan kang pungkasan kanggo neokaké endemik Bali kang arep cures, Jalak Bali ing habitat asliné.

Ing Taman Nasional Bali Kulon bisa nglakoni warna-warna kagiyatan kaya ta:

  • Penangkaran Jalak Bali.
  • Panelitèn.
  • rékréasi lan wisata ing alas, ngemati manuk, diving, snorkeling, mancing, kémah, boating lsp.
  • Wisata budaya lan ziarah ing Makam Mbah Temon lan Jayaprana.

Ing Taman Nasional Bali Kulon disedhiyani pasilitas wujud:

  • Kantor, pondhok jaga, pondhok wisata, menara pandang/pengamat, dalan mlaku, piranti nyilem, speed boat lsp.
                                     
  • Bale Taman Nasional Alas Purwo Banyuwangi, Jawa Wétan Bale Taman Nasional Bali Kulon Gilimanuk, Kabupatèn Jembrana, Bali Bale Taman Nasional Gunung
  • daphtar taman - taman nasional ing Indonésia. Ing taun 2006 Indonésia duwé 50 Taman Nasional Taman Nasional Bali Barat Taman Nasional Gunung Rinjani Taman Nasional
  • Taman Nasional Baluran mapan ing Jawa Wétan, Indonésia. Ing taman kono iklime rada panas, alame awujud alas dataran cendhek, savana, alas mangrurove lan
  • karang, lan kauripan ngisor segara. Sawetara taman nasional ana ing tlatah iki. Ana Taman Nasional Ujung Kulon ing Banten kidul lan Kapuloan Karimun Jawa
  • Monumèn Nasional utawa dicekak dadi Monas iku tugu ing punjer kutha Jakarta ing Lapangan Merdéka. Tugu iki nglambangaké perjuangan kamardhikan Républik
  • Pulo Keong Pulo Sikuai Taman Margasatwa dan Budaya Kinantan Kebun Binatang Bukittinggi Taman Nasional Kerinci Seblat Taman Raya Bung Hatta Benteng
  • Lombok Indonésia Taman Nasional Gunung Rinjani Lombok Ulasané NY Times ngenani Lombok Lapurané The Australian ngenani Lombok: The New Bali Kabupatèn Lombok
  • provinsi Tawi - Tawi. Segara Sulu uga didadèkaké panggonan utawa tlatah Taman Segara Nasional Karang Tubbataha, salah sijiné situa Warisan Dunia t. Cithakan: Pratélan
  • paru - paru. Dhèwèké disarèkaké kanthi militèr ing Taman Makam Taklim Raudatus Salihin, Citapen, Bogor, Jawa Kulon Karir militèr diwiwiti kanthi dadi Seinendan