Back

ⓘ PSSI




                                     

ⓘ PSSI

Persatuan Sepak Bola Seluruh Indonésia, kang disingkat PSSI, yaiku punjere organisasi kang ngurusi babagan olah raga bal-balan ing Indonésia. PSSI diresmikake nalika tanggal 19 April 1930 kangthi jeneng Persatuan Sepak Raga Seluruh Indonésia. Ketuwa umum kang pisannan ya iku Ir. Soeratin Sosrosoegondo. PSSI melu dadi kanggotan karo FIFA nalika taun 1952, banjur mlebu ing AFC nalika taun 1954. PSSI miwiti kompetisi Liga Indonésia wiwit taun 2005, PSSI uga nganakake Piala Indonésia. Ketuwa Umum PSSI wiwit tanggal 9 Juli 2011 ya iku Djohar Arifin Husin., 2016 Jendral Purnawirawan Edy Rahmayadi.

                                     

1. Sajarah

Ana ing pungkasan taun 1920, tetandhingan voetbal utawa bal-balan sok kali dianakake kanggo ngramekake pasar malem. Tetandhingan dilakokake nalika dina wis mlebu wayah sore. Sebenare saliyané bal-balan, bangsa eropah uga kalebu bangsa Walanda uga manuhaké ulah raga liya kaya kasti, bal tangan, renang, tenis, lan hoki. Nanging, kabèh jinis ulah raga mau dibatesi kanggo kalangan Éropah, Walanda, lan Indo. Alhasil bal-balan kang paling disenengi amarga ora mbutuhake panggon kang mirunggan lan wong-wong pribumi uga olèh main bal-balan. Lapangan Singa Lapangan Banteng dadi seksi nalika wong Walanda nganakake tetandhingan panca lomba vijfkam lan tienkam dasa lomba. Khusus kanggo bal-balan, saradhadhu ana ing tangsi-tangsi militèr kang asring tanding.

                                     
  • mutusaké PSSI mbawahi kompetisi mau ing sangisoré PSSI lan LPI kanthi resmi diakoni PSSI minangka liga kang lumaku ing sangisoré pangawasan PSSI PSSI ngancam
  • pelaksana tugas PLT Ketua Umum PSSI ing taun 2019, ngganti Edy Rahmayadi sing metu. Jokdri nduwé posisi Wakil Ketua PSSI wiwit tanggal 10 Novémber 2016
  • Indonésia, 13 September 1950 umur 61 taun ya iku panjenengané Ketua Umum PSSI wiwit 9 Juli 2011 ing periode 2011 - 2015 minangka gantiné Nurdin Halid. Sabanjuré
  • Dhèwèké uga dadi ketua umum PSSI periode 1930 - 1940. Soeratin dadi salah siji kang ngadegaké lan uga dadi ketua umum PSSI kang pisanan. Soeratin lair saka
  • PSSI Primavera saangkatan déning Kurniawan Dwi Yulianto, Kurnia Sandi, Bima Sakti dll. Ia juga mempunyai saudara kandung yang juga satu tim di PSSI Primavera
  • kemiliteran, Agum uga aktif dadi Ketua Liga Amatir PSSI lan Ketua Liga Indonésia 1993 1995 uga Ketua Umum PSSI 1998 Ning tauné Gus Dur, jenderal bintang
  • 2010. Zulfikly naté bingung tumrap PSSI ingkang boten tegas tumrap status juru main timnas. Nalika samanten, PSSI sadéréngipun nedahaken yèn boten nampi
  • kang isih dadi juru main amatir, dhèwèké durung bisa mbéla klubé sadurungé PSSI ngowahi statusé dadi juru main profésional. Evan Dimas uga suksès nggawa
  • saka jaman bal - balan amatir ing taun 1985. Persatuan Sepak Bola Indonesia PSSI ngorganisir kompetisi Piala profésional sing profésional wiwit 2005 nganti