Back

ⓘ Naif (grup musik)




                                     

ⓘ Naif (grup musik)

Cithakan:Grup musik Indonésia Naif inggih punika grup musik saking Indonesia ingkang dumadi ing tanggal 22 Oktober 1995 ing Jakarta. Wiwitanipun Naif kapérang saking anggota Emil, David, Jarwo, lan Pepeng sarta Chandra. Taun 2003, Candra medal saking grup punika amargi badhé ngembangaken karieripun piyambak manut kaliyan babagan akademisipun. Band punika dados amargi asringipun mahasiswa Institut Kesenian Jakarta kempalan damel tugas kuliyah. Nanging boten damel tugas malah gladhèn band. Kanthi posisi David ing vokal, Jarwo ing gitar, Chandra ing keyboard, Emil ing bass, lan Pepeng ing drum, lajeng wiwit aktif ngisi acara ing kampus IKJ. Nama Naif dipunpendhet saking panyaruwe satunggalipun kanca, Dodot, ingkang mbiji lagu-lagunipun katingal prasaja kemawon, nanging tetep gadhah "isi" lan harmonis. Sanèsipun punika, tembung "Naif" ugi gampil dipuneling-eling. Taun 1996, Naif nawakaken demo kaset ingkang sampun dipundamel dhateng Bulletin ingkang gadhah rencana badhé ngliris satunggal album komplikasi. Perusahaan kasebat malah nawakaken badhé ndamelaken rekaman piyambak kanggé Naif. Pungkasanipun Naif mlebet dapur rekaman lan kasil damel album NAIF kanthi Mobil Balap minangka lagu andhalanipun. Ing taun ingkang sami Naif damel album ingkang nomer kalih, JANGAN TERLALU NAIF, lan album ingkang kaping tiga Titik Cerah.

                                     
  • Senayan, Jakarta AMI Awards 2012 ya iku reroncen penghargaan musik Indonesia, Anugerah Musik Indonesia kaping 15, dianakake ing tanggal 4 Juli 2012 ing
  • Mi. Dhèwèké duwé bakat musik kang luar biyasa, bisa main akord sanajan ora ngerti akord iku apa, nanging dhèwèké bocah kang naif lan duwé masalah karo