Back

ⓘ Toyota Avanza




Toyota Avanza
                                     

ⓘ Toyota Avanza

Toyota Avanza ya iku montor kang diprodhuksi ing Indonésia. Déné pabrik kang nggawé ya iku Daihatsu. Mobil iki dipasaraké kanthi merk Toyota Avanza lan Daihatsu Xenia. Montor iki dipublikasikaké nalika Gaikindo Auto Expo ing taun 2003 lan bisa didol nganti 100.000 unit ing taun iku. Jeneng "Avanza" asalé saka basa Italia ya iku saka tembung avanzato kang nduwéni teges peningkatan.

Versi mirunggan saka Avanza S Type digawé nalika akir taun 2004 kanthi nganggo mesin VVT-i Toyota. Peluncuran versi iki uga dadi "Test Market" kanggoné rencana pengembangan All Avanza-Xenia VVTi lan Automatic Edition. Edhisi mirunggan iki uga nduwéni transmisi otomatis. Nanging mung 200 unit Avanza S Type kang diprodhuksi.

Nalika akir taun 2006, digawé New Avanza-Xenia kanthi owah-owahan tampilan, aksesoris, lan paningkatan performa lan mesin anyar kang nduwéni tèknologi VVT-i kang njangkepi kabéh versi, Ing akir taun 2006 iki uga digawé New S-Type 1.5 S VVT-i kang dadi versi paling lengkap kanthi mesin kang nduwéni kapasitas 1500cc VVT-i, Rear Parking Sensor, tèknologi pengereman ABS lan velg aluminium 15". Mesin 1500cc VVT-i kang digunake Toyota Avanza nduwéni spesifikasi kang padha persis karo Toyota Rush. New S-Type duwé rong jinis transmisi, manual lan automatic.