Back

ⓘ Old Trafford




Old Trafford
                                     

ⓘ Old Trafford

Old Trafford iku stadhion bal-balan ing kutha Stretford, Trafford, Manchester Raya, Inggris. Stadhion iki dadi kandhangé tim bal-balan Manchester United F.C. Lapangan iki diduwèni kanthi permanèn déning Manchester United F.C. wiwit taun 1910. Stadhion iki ora digunakaké nalika taun 1941-1949 amarga dibom nalika Perang Donya II.

Stadhion iki bisa diisi 76.000 wong. Ing tanggal 25 Maret 1939, stadhion iki mecahaké rékor cacahé panonton nganti 76.962, nalika ana bal-balan antarané Wolves-Grimsby.

Old Trafford dadi stadhion kang duwé kapasitas nomer loro ing Inggris, sawisé Stadhion Wembley. Stadhion iki uga dadi stadhion nomer telu gedhé dhéwé ing Inggris, saliyané iku uga dadi nomer sewelas gedhé dhéwé ing Éropah.

                                     

1. Sajarah

Satus taun kapungkur, Old Trafford miwiti pagelaran kang pisanan nalika MU mungsuh Liverpool nalika liga Inggris. Wiwitané: Manajer MU Serikat John Henry Davies ngentèkaké nganti £ 60.000 kanggo yasa stadhion. Nalika taun 1909, ana arsitèk saka Sekotlan, Archibald Leitch, kang nggawé dhésain stadhion iki. Sawisé pirang-pirang sasi dibangun déning Bapak Brameld lan Smith saka Manchester, Old Trafford wis bisa minangka bal-balan.

Tim inti Mu kang pisanan main ing stadhion Old Trafford-Harry Moger; George Stacey; Vince Hayes; Dick Duckworth; Charlie Roberts; Sam Blott; Billy Meredith; Harold Halse; Tom Homer; Sandy Turnbull; George Wall.

                                     

2. Pranala njaba

  • Fan Photos from Old Trafford
  • Images and Information about stadium history
  • Old Trafford at ManUtd.com
  • Old Trafford at WorldStadiums.com
  • Image Gallery and Additional Information
                                     
  • padésan ngantos purwaning abad kaping 20 nalika yasaning Trafford Park ing dhistrik Old Trafford ing sisil ler kitha Stretford. Ngantos jaman wau Stretford
  • Archibald Leitch. Arsitek iku uga sing yasa Stadion ana ing Inggris kaya Old Trafford Manchester United Celtic Park Glasgow Celtic Anfield Liverpool
  • ing tlatah Inggris. Persisé gedhé dhéwé nomer telu sawisé Wembley lan Old Trafford Ing stadion iki uga, saben bakda mangsa rampung dianaké Emirates Cup
  • kapastian lan katerangan gabungé kiper ing klub Spanyol Atletico Madrid ke Old Trafford David de Gea, Stekelenburg pungkasan bisa mutusaké kanggo nerima paganyangan
  • punika saéngga saged dados jawara Liga Inggris ing mangsa sepisanan ing Old Trafford sadèrèngipun saged ngrebat kalih gelar, gelar Jawara Liga Inggris lan
  • Dibukak ing 2 February 2012. Patrice Evra juventus.com. From Dakar to Old Trafford via Paris, Milan just Sicily and Stamford Bridge The Guardian.
  • tau main kanggo Inggris ya iku ping 85. Neville ngenekné kariré ndhik Old Trafford sing nggawé piyambaké dadi salahsijiné juru main bal - balan sing loyal
  • Sawisé Uni Sovyèt bubar. Wembley Stadium, London Kapasitas: 78.000 Old Trafford Manchester Kapasitas: 55.000 Anfield, Liverpool Kapasitas: 41.000
  • Lingard thefa.com. The Football Association. Dibukak ing 8 January 2018. Old Trafford youngsters lift Youth Cup thefa.com. The Football Association. 23 May
  • Yu ya iku klub bal - balan utawa bal - balan Inggris kang basisé ana ing Old Trafford Manchester. Diwangun kanthi asesilih Newton HeathF.C. ana ing taun 1878