Back

ⓘ Ikatan Pencak Silat Indonesia




Ikatan Pencak Silat Indonesia
                                     

ⓘ Ikatan Pencak Silat Indonesia

Ikatan Pencak Silat Indonésia ya iku organisasi nasional Indonésia kang mimpin kagiyatan Pencak silat kanthi resmi, antarané ya iku nganakaké tetandhingan, ngatur aturan lan liya-liyané.

Lumrahé Pencak Silat ngajaraké pangenalan dhiri pribadi minangka manungsa kang percaya déning panguasaning Gusti Kang Maha Agung. Lumrahé, Pencak Silat dadi ajaran karohanian/kebatinan diwènèhaké maring siswa kang wis nyukupi ngèlmu silat kang diajaraké. Tujuané ya iku kanggo ngundhakaké budi pekerti utawa kaluhuran budi siswa. Saéngga ing mburiné Pencak Silat duwé tujuan kanggo minangka keselarasan/ keseimbangan/keserasian/alam ing kiwa-tengen kanggo ngundhakaké iman lan taqwa maring gusti kang maha agung, kanggo ngisi pambangunan Nasional Indonésia sajeroning manungsa Indonésia kang wutuh lan Pancasilais.

                                     

1. Sajarah

Pencak Silat iku sawijiné péranganing kabudayan bangsa Indonésia bareng karo sajarah masarakat Indonésia. Manut manéka rupa kaanan géografis lan etnologis lan rejaning jaman kang ana ing Indonésia, Pencak Silat digawé amarga kaanan lan kondisiné. Saiki Pencak Silat dikenal amarga wujud lan warna kang manéka rupa, nanging duwé aspek-aspek kang padha.

Pencak Silat iku pérangan unsur-unsur kepribadèn bangsa Indonésia kang diduwèni saka budi daya tumuruning génerasi. Nganti saiki durung ana naaskah utawa kumpulan ngenani sajarah Béla dhiri bangsa Indonésia kang disusun kanthi alamiah lan bisa ditanggungjawabké lan dadi sumber kang luwih teratur.

Nanging kanthi turun-tumuruné lan sipat pribadiné utawa kelompok sajarah silat dituturaké. Sifat-sipat kang tinutup amarga digawé déning jaman Walanda ing jaman biyèn dadi pepalang ing jaman saiki kang nuntut tinarbuka lan massal kang luwih amba.

                                     
  • organisasi pencak silat ing Indonésia punika Ikatan Pencak Silat Indonesia IPSI Organisasi ingkang dadi wadhah fèderasi - fèderasi pencak silat ing macem - macem
  • Silat utawi ugi dipunsebat pencak utawi ingkang jangkep pencak silat inggih punika salah satunggaling jinis seni beladiri ingkang wonten ing Indonésia
  • kategori Esai utawa Artikel Paling apik sajeroning Koran lan Majalah saka Ikatan Sarjana Ékonomi Indonésia ISEI menulis Integrasi Kebijakan Pangyasa Désa