Back

ⓘ Roman Polanski




Roman Polanski
                                     

ⓘ Roman Polanski

Roman Polanski ingkang dipuntepang dados Sutradara, panyerat, prodhuser filem punika sampun gadhah piala Oscar. Film The Pianist ingkang ngeteraken Roman dados sutradara ingkang saé piyambak ing Academy Award. Sapanunggalipun punika dados naminasi kanggé kategori Best Picture. 2 filem China Town lan Tess namung ngeteraken Roman dados nominasi sutradara ingkang saé piyambak wonten Oscar.

  • Tanggal Lair: 18 Agustus 1933 Paris, Prancis
  • Asma Misuwur: Romek
  • Dhuwur: 165 cm
  • Asma Lair: Rajmund Roman Liebling

Ing taun 1978 Roman Polanski kénging ukuman amargi merkosa lare ingkang umuripun 13 taun lan Roman tumuju ing Éropah saperlu ngéndha saking ukuman. Sesampunipun Roman ngéndha saking Keadilan Amérika, hakim ing prakawis punika gadhah sumpah kanggé gadhah Roman ing wingking panggènan mendem. Sanajan hakim séda taun 1989, direktur tetep boten saged mlebet ing AS, yèn boten, piyambakipun badhé dipuncepeng.

Ing taun 1969, Roman ing njawi kitha saperlu bisnis. Wekdal punika ugi, garwanipun, aktris Sharon Tate dipunsedakaken kanthi brutal déning anggota kulawarga sekte Charles Manson, sanajan Manson namung mrintahaken kepatèn kala wau, lan boten wonten sadangunipun kepatèn. Wekdal punika Sharon Tate nembé mbobot 8 wulan putra kang nomer satunggal. Roman ngendikan manawi penyesalan ingkang paling ageng ing gesangipun inggih punika boten wonten ing Cielo Drive, Beverly Hills, sarta Sharon Tate lan 4 tiyang sanèsipun dipunsedakaken kanthi brutal.

                                     

1. Garwanipun Roman

  • Sharon Tate 20 Januari 1968-9 Agustus 1969 séda
  • Emmanuelle Seigner 30 Agustus 1989 – ngantos samangke 2 putra
  • Barbara Lass 19 September 1959-1962 pegat
                                     
  • Giannetti 1971 La cagna déning Marco Ferreri 1972 What? déning Roman Polanski 1972 Tempo d amore déning Nadine Marquand Trintignant 1972 Rappresaglia
  • Cieślik - 27 Zbigniew Boniek - 24 Ernest Wilimowski - 21 Dariusz Dziekanowski - 20 Roman Kosecki - 19 Lucjan Brychczy - 18 UEFA Euro 2012 9 Juni 2012 Pelatih: Franciszek