Back

ⓘ Cabang Biologi



Cabang Biologi
                                     

ⓘ Cabang Biologi

Biologi iku cawang Widya Alam kang kususé nyinau babagan makluk urip. Biologi ora bisa ngadeg dhéwékan nanging ana gayutané karo ngèlmu kawruh liyané. Biologi iku ngèlmu kawruh kang ngrembakané rikat, tandhané iku anané cabang-cabang biologi kang ’’merupakan’’’ pengembangan ngèlmu – ngèlmu terapan kanggo kagiyatan tartamtu. Cabang-cabang biologi antarané:

  • Téralogi: nyinau babagan cara perkembangané émbrio
  • Génetika: nyinau babagan cara nuruné sifaté wong tuwa mara keturunané
  • Baktériologi: nyinau babagan baktéri
  • Klasifikasi: nyinau babagan cara ngelompokaké makluk urip didhasaraké kelas – kelas tartamtu.
  • Botani: nyinau babagan tuwuhan
  • Morfologi: nyinau babagan susunan rupa jaba makluk urip
  • Sitologi: nyinau babagan sél
  • Histologi: nyinau babagan jaringan kang nyusun organismé
  • Embriologi: nyinau babagan owahé makluk urip saka wektu siji mara wektu sijné ing wektu sing suwé lan londhog.
  • Taksonomi: nyinau babagan makluk urip didhasaraké takson
  • Biotéknologi: nyinau babagan rékayasa génetika
  • Palaéntologi: nyinau babagan tilas-peninggalané jaman purba
  • Ekologi: nyinau babagan gegayutan timbal balik makluk urip karo lingkungané
  • Fisiologi: nyinau babagan tandha-tandha urip saka makluk urip
  • Zoologi: nyinau babagan kéwan
  • Anatomi: nyinau babagan susunan jero awaké makluk urip
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →