Back

ⓘ Gaman nuklir




Gaman nuklir
                                     

ⓘ Gaman nuklir

Gegaman nuklir iku gegaman sing éntuk tenaga saka reaksi nuklir lan duwé daya pamusnah sing ngédab-édabi - siji bom nuklir bisa musnahaké siji kutha. Gegaman nuklir wis digunakaké mung kaping pindho sajeroning peperangan - samangsa Perang Donya II déning Amérikah Sarékat marang kutha-kutha Jepang, Hiroshima lan Nagasaki. Ing wektu iku daya jeblugan bom nuklir sing ditibakké ing Hiroshima lan Nagasaki gedhéné 20 kilo ton TNT. Kamangka bom nuklir saiki duwé daya jeblug punjul 70 mega ton TNT

Nagara pamilik gegaman nuklir sing dikonfirmasi ya iku Amérikah Sarékat, Rusia, Britania Raya Inggris, Prancis, Républik Rakyat Cina, India, Koréa Lor lan Pakistan. Saliyané iku, nagara Israèl dipercaya duwé gegaman nuklir, sanajan ora diuji lan Israèl ora gelem ngonfirmasi yèn duwé gegaman nuklir utawa ora. Delengen pratélan nagara mawa gegaman nuklir luwih lanjut.

Gegaman nuklir saiki bisa diluncuraké liwat manéka cara, kaya ta liwat montor mabur pangebom, pluru kendhali, pluru kendhali balistik, lan pluru kendhali balistik let bawana.

                                     
  • kango réportase digital sing apik dhéwé ngenani owahing iklim lan tès gaman nuklir ing Kapuloan Marshall. Masters, James Chalmers, Sophia 21 Agustus 2017
  • rumaos manawi gagasan - gagasanipun dipunsalah - gunakaken kanggé ndamel gaman nuklir ing Perang Donya II punika. Pratélan Tokoh Profesi Hans - Josef, Küpper
  • Sanjata basa Indonésia: senjata iku siji piranti utawa gaman sing dipigunakaké kanggo nyidrani, mrejaya, utawa ngajuraké siji barang. Sanjata bisa dipigunakaké
  • direncanakake dibangun ing Jepang, sawise mateni armada nuklir Jepang sawise bencana nuklir Fukushima 2011. Jepang rangking nomer 20 ing Indeks Kinerja