Back

ⓘ Pyongyang




Pyongyang
                                     

ⓘ Pyongyang

Pyŏngyang iku kutha krajan Koréa Lor kang dumunung ing lor-kulon nagara iku, cedhak karo Kali Taedong.

Ing taun 1993, gunggung kang ndunungi Pyongyang ana 2.741.260 jiwa. Kutha iki kanthi administratif sajajar karo pamaréntahan provinsi.

                                     

1. Sajarah

Miturut legendha, Pyongyang dibangun ing taun 2333 Sadurungé Masehi. Kutha iki minangka kutha utama Dinasti Go-Joseon. Goguryeo mindhahaké kutha krajané mréné ing taun 427. Krajan Tang lan Silla nganakaké pasekuton lan ngalahaké Goguryeo ing taun 668.

Taun 676, Pyongyang dikuwasani déning Silla.

Cithakan:Kutha krajan ing Asia

                                     
  • selat Koréa. Lawang gerbang Gyeongbokgung, Seoul Gerbang Reunifikasi, Pyongyang Tahta Dinasti Joseon Gunung Baekdu Koréa Kidul Koréa Lor Basa Koréa Hangul
  • Parté. Menara boten tebih saking kali Taedong mlampah ngelajengipun kitha Pyongyang Ing mangsa semi, Mangyongdae lan Kumsusan Memorial Palace dados papan
  • Kim Myeong - sun Koréa: 김명순, Hanja: 金明淳 lair ing Pyongyang 20 Juni 1896  pati 22 Juni 1951 ing umur 55 taun inggih punika salah satunggalipun sastrawati
  • permanèn ing Ujung Koréa, sasampunipun pasamuan salami tigang dinten ing Pyongyang Korut. sumber 3 - Jeblugan ing pinggir margi ing kitha Bagdad, Irak
  • iris ingkang alit dipunhidangaean ing piring perunggu. Pyongyang mandutguk, sup pangsit ala Pyongyang Gulmandu, mandu alit. Masakan pura Dinasti Joseon
  • Dibukak ing 7 August 2015. Turning back the clock: North Korea creates Pyongyang Standard Time Reuters. 2015 - 08 - 07. Dibukak ing 2017 - 01 - 14. Situs web
  • sawisé iku banjur bali menyang Koréa. Ing Koréa, Chang Myon manggon ing Pyongyang lan mèlu kagiyatan ing gréja Katulik. Nalika taun 1931, Chang Myon njabat
  • Kampuchea - Phnom Penh Kazakhstan - Astana Koréa Kidul - Seoul Koréa Utara - Pyongyang Kuwait - Kuwait City Kyrgyzstan - Bishkek Laos - Vientiane Libanon Lubnan - Beirut
  • Kuching Thai AirAsia Bangkok - Suvarnabhumi Air China Beijing Air Koryo Pyongyang Air Macau Bangkok - Suvarnabhumi, Beijing, Chengdu, Daegu, Guilin, Guiyang