Back

ⓘ Suksèsi (Biologi)



Suksèsi (Biologi)
                                     

ⓘ Suksèsi (Biologi)

Suksèsi iku prosès owahé ékosistem ing wektu tartamtu mara arah lingkungan kang luwih temata lan stabil. Prosès suksèsi bakal rampung yèn lingkungan iku wis stabil kahanané utawa wis klimaks. Ékosistem kang klimaks iku ékosistem kang wis duwé homeostatis, saéngga bisa njagani kestabilan internalé.

Suksèsi dhéwé dibagi loro jinisé ya iku:

  • Suksèsi Primèr bakal kadadéan yèn komunitas awal iku kaganggu lan ngakibataké ilangé komunitas awal mau saéngga bakal dadi substrat lan habitat anyar.
  • Suksèsi Sékundhèr bakal kadadéan yèn ékosistem alami olèh gangguan alami utawa amarga manungsa lan gangguan iku mau ora ngrusak total papan tuwuhé organisme kang ana saéngga ing ékosistem mau substrat lan kauripan sedurungé isih ana.

Bédané suksèsi primèr lan sékundhèr mau ya iku ana ing kaanan habitat ing awal prosès suksèsi kadadéan. Faktor-faktor kang mangaruhi prosès suksèsi ing antarané ya iku:

  • ambané habitat asal kang rusak
  • iklim, mligi arah lan cepeté angin kang nggawa wiji, spora lan winih liya uga curah udan kang mangaruhi prosès perkecambahan
  • jinisé substrat anyar kang kadadéan
  • cepeté mencaré wiji utawa winih ing ékosistem mau
  • jinisé tuwuhan ing sakupengé ékosistem kang kaganggu
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →