Back

ⓘ Biskop




Biskop
                                     

ⓘ Biskop

Biskop punika pimpinan Gréja ingkang wonten ing Keuskupan lan wujud péranganing hierarki Gréja Katulik Roma sasampunipun Sri Paus lan Kardinal. Salebetipun kalenggahanipun punika, Biskop asring dipunsebat minangka panggantos saking para rasul Kristus. Saben Biskop, amargi tahbisanipun, langsung dados péranganing jajaran para Biskop sa-donya ing saandhaping pimpinan Sri Paus lan gadhah tanggel waler dhumateng sadaya Gréja Katulik ingkang wonten ing salebetipun wewengkon Keuskupan-nipun. Salebetipun Gréja, kalenggahan Biskop asifat salawasipun gesang lan dipunangkat déning Tahta Suci ing Vatikan, Roma.

                                     
  • Biskop Agung iku sajeroning kakristenan biskop sing ngantukaké pangangkatan. Ing Gréja Katulik lan Gréja - Gréja liya, biskop agung ngepalani sawijning
  • mliginipun Gréja Katulik Roma utawi Katulik Ortodoks. Panjenenganipun punika biskop kitha Roma. Jawatan Paus punika nglajengaken jawatan Santo Petrus. Paus
  • ditahbiasaké dadi Biskop tanggal 29 Juni 1975 déning Biskop Agung Semarang, Kardinal Justinus Darmojuwono. Minangka biskop ko - konsekrator yaiku Biskop Agung Medan
  • minangka Biskop Ko - konsekrator. Tanggal 11 Juni 1983, Mgr. Sinaga dadi Biskop Ko - konsekrator kairing Mgr. Raimundo Cesare Bergamin, S.X., Biskop Emeritus
  • Kardinal Justinus ditunjuk dadi Biskop Agung Semarang, nggantèkaké Mgr. Albertus Soegijapranata, SJ. Dhèwèké nampa tahbisan biskop tanggal 6 April 1964. Panahbis
  • dadi Biskop ing Katedral St. Gemma Galgani Kabiskopan Ketapang. Penahbis Utama yaiku Mgr. Blasius Pujaraharja, Biskop Ko - konsekrator yaiku Biskop Agung
  • kang asalé saka Indonésia wiwit taun 1994. Julius Darmaatmadja njabat dadi Biskop Agung Jakarta wiwit tanggal 11 Januari 1996 nganti 28 Juni 2010. Nalika
  • taun yakuwi Biskop Agung ing Kabiskopan Agung Pontianak. Agustinus ditahbiské minangka imam tanggal 6 Juni 1977 lan kapilih dadi Biskop Agung di Kabiskopan
  • dipérang dadi telung pangéran akhérat lan patang pangéran donya: Biskop Mainz Biskop Köln Biskop Trier Raja Bohémia Raja Pfalz Raja Sachsen Raja Brandenburg
  • Misa Tripria iku misa meriah kang dibawahi Romo Biskop utawa imam. Ana ing misa iki Biskop uga diapit déning diakon ing sakiwa tengené. Hassan Shadily
  • ing sacelakipun dhusun Adaysseh ing tapel wates kakalih nagari. BBC 1977 - Biskop Agung lan Présidhèn Siprus ingkang kaping sepindhah, Makarios III séda lair