Back

ⓘ Cecilia Cheung




Cecilia Cheung
                                     

ⓘ Cecilia Cheung

Cecilia Cheung dhèwèké aktris saka Hongkong, Debut aktingé diwiwiti ning taun 1999 nalika mainaké peran ning filem kang judhulé, THE KING OF COMEDY, filem mau araha saka sutradara Stephen Chow.

Ora namung ning donya filem, kariré déning Cecilia, diawali nalika dhèwèké dadi pembantu make up artis ning acara fashion, dhèwèké olih tawaran kanggo mainaké peran ning iklan produk lemon tea. Sawisé mbintangi iklan, dhèwèké nembé mbintangi filem layar lebar. Nyusul sawisé iku, dhèwèké wiwit mbintangi filem-filem kang kondhang kaya ta filem kang judhulé FLY ME TO POLARIS, dirilis ning taun 1999, TOKYO RAIDERS, dirilis ning taun 2000, SHAOLIN SOCCER dirilis ning taun 2001, THE WHITE DRAGON, dirilis ning taun 2004, ONE NIGHT IN MONGKOK dirilis ning taun 2004, THE PROMISE ning taun 2005 lan filem kang dijuduli HIMALAYA SINGH dirilis ning taun 2005.

Ning kariré nalika ddai penyanyi, dhèwèké wiwit ngerilis puluwan album awit taun 1999 nganti taun 2005, ning taun 1999 dhèwèké ngerillis album kang dijuduli Any Weather, ning taun kang padha, dhèwèké ngerilis album kang dijuduli Destination, ning taun 2000 dhèwèké ngerilis album 903 California Red Concert, album kang judhulé, A Brand New Me, lan ning taun iku uga dhèwèké ngerilis album kang judhulé Cecilia Cheung, ning taun 2001 dhèwèké ngerilis album kang judhulé Party All the Time, ning taun 2001 uga dhèwèké ngerilis album Party All the Time, taun 2002 dhèwèké ngerilis album Shaolin Soccer, Colour of Lip lan ning taun 2005 C1. babagan kauripan pribadiné, Cecilia nikah karo aktor Nicholas Tse, lan dianugrahi anak lanang kang lair nin tanggal 2 Agustus 2007. cecilia Cheung karo Nicholas Tse nikah meneng-meneng ning sasi Juli 2006 ning Pilipina.

Ning taun 2010, Cecilia Cheung kang wis patang taun mandhek dadi donya hiburan, nyoba manèh nyanyi. Cheung ddai penyanyi ning theme song filem CJ7:THE CARTOON lan mbiwara manawa bakal anggawe proyek anyar karo sutradara anyaran, ya iku Yee Tung Shing.

Ning tanggal 14 Mèi taun 2010, Cecilia Cheung ngelairaké bayi lanang, anaké kang kaping loroné.

                                     

1. Filmography

  • Repeat, I Love You 2011
  • Failan 파이란, 白蘭 2001
  • Fly Me to Polaris 星願 1999
  • Alls Well, Ends Well 2011
  • Help!!! 辣手回春 2000
  • The King of Comedy 喜劇之王 1999 nominated as best new actress in Hong Kong Film Awards
  • Wu Yèn 鐘無艷 2001
  • Tokyo Raiders 東京功略 2000
  • The Promise 無極 2005
  • Treasure Hunt 2011
  • Master Q 2001 老夫子2001 2001
  • Everyday Is Valentine 情謎大話王 2001
  • Twelve Nights 十二夜 2000
  • The Legend of Speed 烈火戰車2之極速傳說 1999
  • Speed Angel 2011
  • Himalaya Singh 喜瑪拉阿星 2005
  • Papa Loves You 這個阿爸真爆炸 2004
  • The White Dragon 小白龍情海翻波 2004
  • The Lion Roars 2 2011
  • My Kung-Fu Sweetheart 野蠻秘笈 2006
  • The 601st Phone Call 第601個電話 2006
  • The Shopaholics 最愛女人購物狂 2006
  • One Nite in Mongkok 旺角黑夜 2004
  • The Monkey King 2011
                                     

2. Discography

  • A Brand New Me 不一樣的我 2000
  • Party All the Time 2001
  • Newest Image 最新形象 2001
  • New Experience 全新經驗新曲+精選) 2001
  • C1 2005
  • Colour of Lip 至愛唇色新曲+精選) 2003
  • 903 California Red Concert 2000
  • Any Weather 任何天氣 1999
  • True self 真我 2002
  • Destination 1999
  • Cecilia Cheung 張柏芝同名國語專輯 2000