Back

ⓘ Yeoju




Yeoju
                                     

ⓘ Yeoju

Yeoju ya iku sawijining kabupatèn kang dumunung ing provinsi Gyeonggi, Koréa Kidul. Kabupatèn Yeoju ana ing 80 km saka Seoul lan diilini déning Kali Namhan kang diarani Yeogang atau Sungai Yeo ing tlatah iki. Kali Yeo minangka aliran paling wigati ing Yeoju kang minangka mbanyoni lahan pertanian lan minangka jalur transportasi. Kabupatèn Yeoju dihubungkan karo Seoul lumantar Jalan Tol Yeongdong mula nggampangake akses ing wewengkon mau.

                                     

1. Kuburan raja-raja Dinasti Joseon

Ing sisih kulon laut Yeoju ana Yeongneung, ya iku kuburan Raja Sejong bertahta 1418-1450 lan Ratu Sohyeon. Komplek makam Raja Sejong dilapisi sesuketan kandel lan diubengi wit-witan pinus. Kuburan liayane kang cedhak karo Yeongneung ya iku kuburan Raja Hyojong kang dadi pamaréntah ing taun 1649-1659.

                                     

2. Kuil Shilleuk

Shilleuksa utawa Kuil Shilleuk ya iku kuil Buda kang ana ing sisih wétan laut Yeoju. Kuil Shilleuk kira-kira dibbangun déning Wonhyo, biksu Silla ing mangsa pamaréntahan Raja Jinpyeong 579-632. Kuil iki dikenal amarga duwé sesawangan éndah saka paviliune kang diarani Yeongwollu dianggep unik amarga ana ing pinggir kali, béda karo kuil Buda liyané kang diyasa ing pagunungan lan adoh saka permukiman warga.

                                     

3. Désa marga Min

Désa Shinjeom ing sisih lor Kuil Shilleuk ya iku kampung utama marga Min ing Koréa. Tokoh-tokoh kang asalé saka marga Min ya iku Ratu Min utawa Maharani Myeongseong lan Min Yeong-hwan. Ratu Min aya iku ratu Koréa kang pungksan ing mangsa Dinasti Joseon kang dipateni déning mata-mata Jepang ing Pura Gyeongbok. Cilikane Ratu Min manggon ing Désa Neunghyeon.