Back

ⓘ Zayed Khan




Zayed Khan
                                     

ⓘ Zayed Khan

Zayed Abbas Khan 5 Juli 1980) dhèwèké iku aktor saka India. Dhèwèké iku aktor India kang sok mainaké peran ning filem-filem Bollywood.

                                     

1. Kulawarga

Wong tuwané Zayed Khan iku uga anggota kang misuwur saka lingkungan artis Bollywood, amarga wong tuané loro iku mantan aktor Bollywood Sanjay Khan lan interior désainer Zarine Khan. Zayed Khan iku anak bontot saka papat sadulur. Kakangé iku garwa saka aktris Ajay Arora ya iku Simone Khan, kakangé liyané manèh iku garwané Hrithik Roshan, kang jenengé Sussanne Roshan lan kakangé sing liyané iku garawané DJ Aqeel ya iku Farah Khan Ali.

Zayed Khan uga esih duwé gayutan kakaluwargan karo Ferdeen Khan. Ferdeen Khan iku sepupuné kang mèlu dadi aktor ning donya filem India, Fardeen Khan, kang nyatané anak saka prodhuser kondhang Feroz Khan iku esih duwé gayutan saduluran karo bapaké, Sajay Khan. Ferdeen Khan iku ponakané Sanjay Khan, Ferdeen karo Zayed esih duwé gayutan sapupu.

                                     

2. Karir

Ning donya perfilem India, Zayed Khan miwiti debut kariré ning taun 2003. Film kaping pisanan kang dibintangi dhèwèké ya iku filem kang diwènèhi judhul Liyaa Hai Tumne Chura. Sawisé meranaké tokoh ning filem mau, kariré dilanjutaké karo mbintangi filem "Main Hoon Na", filem kang dadi hits gedhé dhéwé sasuwené dhèwèké njegur ning donya filem. Nuli, dhèwèké metu manèh ning filem kang judhulé "Rocky: The Rebel". Ora namung iku, esih ana manèh filem-filem kang tau dibintangi deneng dhèwèké kanthi kusus.

                                     

3. Bebungah

Bebungah kang tau ditarima déning Zayed Khan:

  • 2005: Filmfare Best Supporting Actor Award, Main Hoon Na
  • 2004: Zee Cine Award Best Male Debut, Chura Liyaa Hai Tumne