Back

ⓘ Karisma Kapoor




Karisma Kapoor
                                     

ⓘ Karisma Kapoor

Karisma Kapoor 25 Juni 1974). Dhèwèké undangan akrabé Lolo. Dhèwèké iku aktris Bollywood kang lair ing Mumbai, Maharashtra, India, saka pasangan Randhir Kapoor lan Babita. Dhèwèké iku putu aktor lan sutradara India kang jenengé Raj Kapoor lan saduluran karo aktris kang jenengé Kareena Kapoor.

Ning kauripan asmarané, dhèwèké sempet dilamar karo Abhishek Baachchan. Lamaran mau diumumaké ing sasi 2002 bebarengan karo ulang taun kaping 60 bapaké Abhishek, Amitabh Bachchan. Nanging, patang sasi sawisé iku, ing sasi Fèbruari 2003, gayutané pedhot. Ing tanggal 29 September 2003, Karisma palakrama karo aktor kang jenengé Sanjay Kapur, CEO saka Sixt India. Saka bebrayanan mau, dhèwèké diwènèhi anak loro. Anak kang kaping pisan lair ing tanggal 11 Maret 2005 dijenengi Samaira. Anaké kang kaping loroné dijenengi Kiaan Raj, kang lair ing tanggal 12 Maret 2010.

                                     

1. Karir

Karisma mbintangi filem pisanané kang judhulé "Prem Qaidi" ing taun 1991. Ing taun 1992, dhèwèké mbintangi filem kang judhulé Jigar, sawisé iku dhèwèké mbintangi filem Anari. Dhèwèké aktif akting nganti taun 1996. Ing taun 1998, dhèwèké mutusaké kanggo mandhek sadhéla saka donya akting. Dhèwèké bali manèh ing donya akting ing taun 1999, mbintangi filem komèdhi garapan sutradara David Dhawan kang bisa suksès, judhulé Biwi No.1 bebarengan karo Salman Khan dadi lawan mainé.

Ing taun 2000, dhèwèké menangaké bebungah Filmfare Best Actress Award kaping loroné amarga perané ing filem kang judhulé "Fiza" disutradarai déning Khalid Mohammed. Pananmpilané taun 2002 ing filem kang judhulé "Shakti – The Power" nggawé dhèwèké olèh bebungah kategori Best Actress.

Ing sasi Oktober 2008, dhèwèké bebarengan karo aktor Arjun Rampal lan sutradara Farah Khan nggelar pertunjukan jogèd Nach Baliye 4. Ing taun 2011, Karisma Kapoor mainaké peran ing filem horror 3D garapané Vikram Bhatt kang judhulé "Dangerous Ishq".