Back

ⓘ Boeing 737




Boeing 737
                                     

ⓘ Boeing 737

Boeing 737 yaiku montor mabur komersial kanggo pamaburan cedhak lan prasaja. Montor mabur iki pisanan diprodhuksi nalika taun 1967, Boeng 737 iku prodhuk saka pabrik montor mabur Boeing kang paling payu ana ing pasaran yaiku 6000 iji. Boeing uga olèh rejeki kang akèh saka montor mabur jinis iki amarga montor mabur iki dadi montor mabur paling laris ing donya. Nalika era 60-an, pesawat penumpang kang duwé kapasitas cilik lan let cedhak didominasi déning BAC 1-11 lan Douglas DC-9. Boeing nalika jaman semana bisa dianggep kalah saka pesaing-pesaingé ana ing babagan gawé pesawat let cedhak. Nalika taun 1964, Boeing miwiti program kanggo nggawé 737 nanging kanggo nyepetaké Boeing nganggo rancangan Boeing 707 lan Boeing 727 kanggo nggawé boeing 737. Perkara iki ndadèkaké 737 luwih prasaja amarga ambané fuselage 737 kang didesain iki amot kanggo patang kursi, luwih akèh siji saka BAC 1-11 lan Douglas DC-9. Tipe737-100 dadi desain pisanan Boeing lan amarga wanguné kang cekak lan lemu, Boeing uga dikenal dadi Baby Boeing. Sèri-100 lan-200 bisa dibédaké saka seri-seri liyané kanthi cara ndeleng panggon mesiné kang ana ing pérangan swiwi.

                                     
  • pesawat sipil. Boeing 717 Prodhuksi diendhegaké taun 2006 Boeing 737 Boeing 747 Jumbo - Jet Boeing 767 Boeing 777 Boeing BBJ Boeing 777F Boeing 787 - 300
  • 2 Boeing 737 - 400 PK - MDO, PK - MDZ Merpati bakal nampa 6 Boeing 737 - 400 tilas Garuda 1 Boeing 737 - 200 7 Boeing 737 - 300 Merpati bakal nampa 4 Boeing 737 - 300
  • déning Xiamen Airlines April 2007 4 Boeing 737 - 300 6 Boeing 737 - 500 15 Boeing 737 - 700 9 Boeing 737 - 800 9 Boeing 757 - 200 Ing wulan Fèbruari 2007, rata - rata
  • ing sasi Okt - Des 2015. Airbus A310 Airbus A300 Avro RJ70 Boeing 707 Boeing 720 Boeing 737 Boeing 757 - 200 Dash 7 Bombardier Dash8 Q100 Bombardier Dash8 Q200
  • gunakaké 2 Boeing 737 séwan. Nalika pertama diluncuraké, Adam Air ngeklaim yèn deweké nggunakaké Boeing 737 - 400 anyar sanajan kasunyatan pesawat Boeing dewéké
  • penyewaan 2 pesawat Boeing 737 - 900ER Extended Range Next Generation ingkang dipunpasaraken déning Boeing ing taun 2007 lan 2 Boeing 737 - 800 kaliyan pengiriman
  • 717 - 720 - 727 - 737 - 747 - 757 pesawat kang mèmper: Hawker - Siddeley Trident Tupolev Tu - 154 Boeing - 727.com Aircraft - Info.net - Boeing 727 - 100 Aircraft - Info
  • gegandhéngan: Boeing 747 Advanced Boeing 7J7 Boeing Sonic Cruiser Urutan rancangan: 737 - 747 - 757 - 7J7 - 767 - 777 - 787 Pesawat sing mèmper: Boeing 767 Airbus A330 - 200
  • salepas pasisir Libanon. Dipun samaraken 90 panumpang saha awak pesawat Boeing 737 ingkang dipunanggé, tiwas sadaya. sumber Indonésia - Hari Gizi dan Makanan
  • menampung tidak kurang dari 8 pesawat berbadan lebar Narrow - Body sekelas Boeing 737 - 900ER maupun Airbus A320 Dengan anggaran yang telah di setujui olèh Mantri
  • 340 ing dekade 1980an punika, Aer Lingus ugi tumbas Boeing 737 génerasi kaping kalih Boeing 737 Classic Taun 1994, maskapé punika wiwit ngginakaken
  • Airlines kalebu rute - rute internasional kang salé saka Singapura. Pesawat Boeing 737 lan 707 didwéni Singapura lan asèt Malaysia Airline System amung Fokker
  • saka seri Boeing paling anyar: Boeing 737 800, Boeing 767 - 300, Boeing 767 - 300 ER, Boeing 777 - 200, Boeing 777 - 200 ER, Boeing 777 - 300, Boeing 777 - 300 ER