Back

ⓘ Téolog




                                               

Origenes

Origenes lair ing Alexandria watara taun 185. Dhèwèké asalé saka kulawarga Kristen kang salèh. Kira-kira ing taun 201, bapak saka salah sijiné tokoh gréja kang misuwur iku, Leonidas, dikunjara ing sapanggonan disiksa déning Septimus Severus. Origenes nulis surat kanggo bapaké kang ana ing pakunjaran supaya ora mbaléla Kristus demi kulawargané. Nanging Origenes péngin nyerahaké awaké ing panguwasa supaya bisa dadi martir bareng-bareng karo bapaké, nanging ibuné nglarang lan ndhelikaké sandhangané supaya ora lunga. Sawisé Leonidas mati dadi martir, bandané disita, lan bojoné ora kerumat lan ...

                                     

ⓘ Téolog

  • salebetipun gréja Santo Petrus. Panjenenganipun uga wujud satunggiling téolog lan wujud figur pamimpin séntralisasi salebetipun pangorganisasian Gréja
  • Agustinus purun ngéwahi gesangipun. Agustinus salajengipun dados satunggiling téolog lan santo ingkang paling dipuntepangi salebetipun sajarah gréja. David Farmer
  • 1509  pati ing Jenewa, Swiss, 27 Mèi 1564 ing umur 54 taun inggih punika téolog Kristen saking Prancis ingkang misuwur ing wekdal Réformasi Protèstan. Sapunika
  • ing umur 84 taun iku sawijining èlmuwan, filsuf, mistikus Kristen, lan téolog Swèdhen. Swedenborg duwé karer kang prodhuktif minangka sawijining panemu
  • Januari 1996 ing umur 70 taun inggih punika satunggiling imam Yesuit lan téolog ingkang wujud salah setunggil tokoh ingkang paling wigatos salebetipun obahan
  • 1674 iku sawijining pujangga saka Inggris, lan dhèwèké iku uga pandhita, téolog lan panulis babagan agama. Kawruhé babagan agama kang jero lan ngèlmiyah
  • donyaning Mistisme Muslim lan tradisionalis. Piyambakipun ugi satunggaling téolog utawi pamikir Islam lan winasis babagan hukum Madahab Kambali ingkang punjeripun
  • Desmond Mpilo Tutu inggih punika salah satunggalipun téolog ingkang asalipun saking Afrika Kidul. Panjenenganipun ugi kalebet aktivis ingkang misuwur ing
  • satunggiling bebrayan ningrat Basque, biarawan, imam Katulik kawit taun 1537, lan téolog ingkang madegaken Serikat Yésus lan dados Superior Jèndral ingkang sepindhah
  • I dumugi nglebeti abad kalih dasa. Liberalisme punika mijil saking para téolog kados déné Yves Congar, Karl Rahner, lan John Courtney Murray ingkang ngupados