Back

ⓘ Siklus Calvin




Siklus Calvin
                                     

ⓘ Siklus Calvin

Siklus Calvin yaiku siklus sing kalebu siklus ing anabolisme ing prosés fotosintésis luwih tepaté ing prosés fotosistem lan ing bagéyan Aliran éléktron fostosistem II kang sifaté nonsiklus. Siklus calvin iku kasusun saka 2 tahap réaksi yaiku réaksi padhang lan réaksi peteng. Réaksi padhang bakal ngasilna prodhuk akhir ATP lan NADPH 2. Réaksi peteng bakal ngasilna gula. Kabéh réaksi mau kedadéyan ing jero mé sofil luwih tepaté ing kloroplas. Tahapan Siklus Calvin yaiku antara liya

  • régenerasi Yaiku prosés gawé manéh senyawa reuloa bifosfat RuBP kang dienggo kanggo naléni CO 2. Pembentukan manéh senyawa rebulosa bifosfat kang banjur pecah dadi senyawa gliseraldehid 3 fosfat G3P loro kang banjur berréaksi karo ATP kang ngasilna asam fosfogliseraldehid lan NADPH 2. Siklus réaksiné kedadéyan ping telu lan banjur nglakokna régenerasi manéh. Dadi, kanggo gawé molekul glukosa siji dibutuhna siklus Calvin ping nem nganggo cara nangkap nem molekul 6CO 2. Reaksiné kayata ing ngisor iki
  • rédhuksi banjur sakwisé prosés karboksilasi kang ngasilna senyawa gliseraldehid 3 fosfat G3P loro kang berréaksi karo ATP bakal mbentuk asam fosfogliseraldehid kang ésih talénan karo H2 kang asalé saka NADPH 2. Prosés rédhuksi bakal ngasilna 6 senyawa gliseraldehid 3 fosfat sakwisé nglakoni siklus réaksi ping telu.
  • karboksilasi, yaiku nalika CO 2 difiksasi déning senyawa rébulosa bifosfat RuBPkang duwé atom C lima amarga namung fiksasi utawa naléni atom C siji dadi kabentuk senyawa RuBP kang duwé atom C 6 ing kondhisi kang ora stabil lan pecah dadi loro senyawa gliseraldehid 3 fosfat G3P.

6CO 2 + 6H 2 O ------ C 6 H 12 O 6 + 6O 2

                                     
  • ékologis, upamané pambentukan alkaloid lan terpenoid. Fotosintesis Siklus Calvin lan fiksasi karbon Metabolomika Metabolom Metabolit Laju metabolisme
  • manéka prosès biokimia. Ing tetuwuhan prosès biokimia kang kapicu ya iku siklus Calvin ing endi karbon dioksida diowahi dadi ribulosa lan banjur dadi gula