Back

ⓘ Ibrahim Imran




Ibrahim Imran
                                     

ⓘ Ibrahim Imran

Baim iku penyanyi lan aktor saka Indonesia. Priya kelairan Hongkong, 31 Mèi 1975, sak suwiné miwiti karir dadi vokalis ana ing grup ADA Band, dhèwèké sempet ngasilaké 3 album, ing antarané SEHARUSNYA, PerADAban 2000, lan Tiara, banjur akhiré milih metu saka grup Ada Band sasi Dhésèmber 2001.

Ing karir soloné Baim uga wis ngetokaké pirang-pirang album. Album solo kang kaping pisanan ya iku Fresh!! 2002 kanthi lagu andalané Ajari Aku Bercinta. Ing Album iki ngemot aliran rock. Banjuré Baim ngrilis album repackaged kanthi irah-irahan Refresh 2003.

Setaun kapungkur, Baim uga ngtoké album kang irah-irahé Nafasku 2004. Ing album kang dirilis putra Moh. Ali Imron iki duwé karakter musik kang kenthel aliran pop balada. Ing taun iku uga, Baim ntuk gelar Penyanyi Sala Terbaik kategori pop alternative ing acara AMI Awards 2004.

Banjur ing taun 2005, lulusan master ing babagan Manajemen saka Universitas Trisakti iki njajal ing donya kagunan peran. Baim mèlu filem pisanan ing filem garapan Richard Buntario, irah-irahab Bad Wlves 2005. Dhèwèké adu akting karo Indra Bekti lan Zack Lee.

Banjur ing taun 2006 Baim mbalik ing donya tarik suwara, baim uga ngetokaké album kang judhulé TERBAIK UNTUKMU. Ing album iki, Baim kerja bebarengan karo musisi-musisi top lan kondhang, kaya ta ing antarané ya iku Dewiq kang ngriptakaké lagu andalané Seperti yang Ku Mau, lan Terbaik Untukmu kang di riptakaké lan diaransemen déning Teguh D, lan Sungguh Mati riptaané Sandy Canester.

Ning Tahuh 2007, bojoné Putri Indonésia 2004, Artika Sari Devi iki mbalik ing donya layar lebar mintangi filem kang judhulé Legenda Sundel Blng main karo Jian Batari. Ing filem iki, Baim uga dipercaya dadi musik director.

Ning tanggal 23 Agustus 2008 ya iku tanggal kang sepesial kanggoné penyanyi baim. Dhèwèké nikah karo puteri indonésia Artika Sari Devi, karo mas kawin kalung emas spesial seberat 23 gram lan dhuwet tunai kang nilaine Rp230.808.

Ning 14 lagu kang ana ing album CHAOTIC GEMINI-né, Baim ngaku ora betah kanggo mèlu nyumbangké suara. Apamaneh iku album solo gitar pertamané. Nanging istimewané iku ana ing album kang rada padha karo albumé Santana lan Slash kang ngandalaké vokalis-vokalis kang béda, Baim uga nggandeng adine, Lisa.

saliyané nggandeng wong-wong kang ngisi ing pérangan vokal, Baim uga nambah gandhengan ya iku sijining gitaris kondhang ning Indonésia yakni Déwa Budjana. lan Terbaik Untukmu kang di riptakaké lan diaransemen déning Teguh D, lan Sungguh Mati riptaané Sandy Canester.

                                     

1. Diskografi

Album

  • 2003-Refresh
  • 2002- Fresh!!
  • 2006- Terbaik Untukmu
  • 2009- Perfeksionis
  • 2004- Nafasku
  • 2011- Chaotic Gemini

Filmografi

  • 2005- Bad Wolves
  • 2010- The Sexy City
  • 2007- Legenda Sundel Bolong

Bebungah

  • Penyanyi Sala Terbaik kategori pop alternative di AMI Awards 2004
  • Best Guitarist di Yamaha Music Contest 1994

Iklan

  • TVS Rockz 2011
  • Teh Gelas 2009-2011 Bersama The Dance Company