Back

ⓘ Iwa-K




Iwa-K
                                     

ⓘ Iwa-K

Iwa-K utawi Iwa Kusuma miyos wonten Bandung tanggal 25 Oktober 1970. Iwa K punika salah satunggaling penyanyi ingkang gadhah aliran rap ingkang asalipun saking Indonésia. Iwa K punika anak nomer kalih saking sedhérék ingkang cacahipun sekawan. Iwa K sampun ndamel grup rap nalika taksih sekolah wonten ing SMA. Iwa K lajeng misuwur kaliyan uest Band, Macan Riupasa, Tori Sudarsono, Yudis DwiKorana, Satya "Nti" M & Gustav saha wiwit mlebet studio rekaman. Album ingkang sampun dipunrilis inggih mneika album ingkang irah-irahanipun Tak Kan nalika taun 1989, lajeng album Meliyana Manuhutu Beatify nalika taun ingkang dipunrilis wonten ing Jepang. Nalika taun 1993, Iwa nedahaken manawi piyambakipun rapper lumantar album kanthi irah-irahan Kuingin Kembali. Sasampunipun satunggal taun, Iwan lajeng pikantuk penghargaan wujud BASF Award saking album kaping kalih kanthi irah-irahan Topeng. Album salajengipun inggih punika Kramotak nalika taun 1996 saha Mesin Imajinasi. Album-album punika sukses ing pasaran. Kajawi dados rapper, Iwa-K ugi dados presenter ulah raga. Iwa K ugi nampa penghargaan saking Panasonic Award tigang taun dangunipun kanthi kategori presenter ulah raga jaler ingkang saé piyambak. Iwa K ugi akting sinétron sha filem.Sinetron ingkang dipunbintangi Iwa K irah-irahanipun BUNG JENDERAL saha filem layar lebar KULDESAK. Sasampunipun pacaran dangunipun tigang taun, Iwa banjur nikah kaliyan Selfi nalika tanggal 4 Mèi 2007. Iwa saha Selvi banjur kolaborasi wonten ing dhuet album kang unik, amarga nggabungaken unsur rap kaliyan dhangdhut. Album punika irah-irahanipun YIN DAN YANG ingkang dipunrilis taun 2009.

                                     
  • samanten, Saykoji kalebet salah satunggalipun penyanyi rap sasampunipun era Iwa K Sasampunipun sukses ing album ingkang kaping kalih kanthi singel Jomblo
  • 1994 Sebagai model Ermy Kulit 1995 Trio Libel s 1995 P Project 1997 Iwa K 1998 Darmansyah 2000 Keseharian Keluarga Jovanka Pemeran Debby di Bajaj
  • Sadurungé nggabung karo Rida Sita Dewi RSD Dee tau dadi backing vocal kanggo Iwa K Java Jive lan Chrisye. Kurang luwih nalika sasi Mèi 1994, Dee karo Rida
  • Choir - Hena Masa Waiya Rodo - Maafkan The Law - RBT - ku Yuni Shara bersama Iwa K - Aku Jadi Bingung Dance Dance Electronic Karya Produksi Agrikulture - Lagu