Back

ⓘ Kapal perang




                                               

Korvet kelas Bung Tomo

Korvet kelas Bung Tomo ya iku kapal patroli lepas pasisir jinis korvet. Kapal iki sadurungé digawé khugsus kanggo Angkatan Laut Kesultanan Brunei Darussalam. Kontrake diwiwiti 1995 lan diluncurake ing wulan Januari 2001, Juni 2000, nganti Juni 2002. Jumbuh karo kontrak, kapal iki kudune wis dipindhah tanganake ing Brunei ing Juni 2007. Nanging, pamaréntah Brunei medhot perjanjian kanthi alesan kurang personel, candhaké ngubungi perusahaan German Lürssen kanggo goleki panuku anyar. Sawisé limang taun, Indonésia nyatakaké kepranan tuku telu kapal mau lan diajab bisa wiwit operasi ing taun 20 ...

                                               

KRI Klewang-625

KRI Klewang-625 ya iku kapal perang TNI AL gawéan Indonésia sing diproyèksikaké minangka Kapal Cepet Rudal Trimaran lan bisa nindakaké operasi keamanan segara sarta bisa kanggo tempur ing segara. Kapal perang iki njangkepi Kapal Repulibik Indonésia sing wis ana. Kapal iki digawé nganggo teknologi canggih kanthi bahan serat optik, dijangkepi gaman peluru ya iku rudal C-705 kanthi jarak témbak nganti 120 kilomèter. Miturut rencana KRI Klewang uga arep dijangkepi gaman peluru kendali RBS-15 sistem pertahanan dhiri pasif tabir peluru sajinis karo Aegis lan Phalanx system Amérikah Sarékat gawéa ...

                                     

ⓘ Kapal perang

  • Kapal Perang Républik Indonésia biyasa dicekak dadi KRI iku kapal duwèké TNI AL sing gunggungé kurang luwih 148 kapal perang manéka kelas lan jinis, durung
  • pratélan kapal perang TNI Angkatan Laut kaanan nganti 13 April 2009: Jeneng Kapal perang TNI Angkatan Laut kanthi inisial KRI sing tegesé Kapal Perang Republik
  • Kapal perang Utah utawa jenengé luwih misurup USS Utah iku salah sawijiné kapal perang Amérika Sarekat dadi kurban perang dunya kapindho. Perang iki mundhut
  • dipigunakaké tumrap jinis kapal perang ing mangsa kang béda - béda. Istilah iki tegesé sawatara lan ukuran kapal sing béda - béda. Ing jaman kapal layar isih dipigunakaké
  • KRI Klewang - 625 ya iku kapal perang TNI AL gawéan Indonésia sing diproyèksikaké minangka Kapal Cepet Rudal KCR Trimaran tiga lunas trimaran lan bisa
  • prajurit wonten ing tapel wates, nutup Selat Tiran kanggé kapal - kapal mawi gendéra Israèl lan kapal - kapal ingkang amot material strategis, lan ngajak aksi sesarengan
  • Jepang diwakili déning Mamoru Shigemitsu ing sadhuwuring kapal USS Missouri Sawetara akibat saka Perang kang kadadéan antara taun 1937 nganti 1945 iki: Kekalahan
  • tanggal 7 Oktober, dinten kaping kalih perang ngasilaken kamenangan Israèl ngkang mbuktosaken potènsi kapal misil alit ingkang dipunparingi piranti
  • Perang Donya II iku konflik paprangan gedhé dhéwé sing tau ana ing Bumi. Perang Donya II iku wiwité ing 1 September 1939 lan rampungé ing 15 Agustus 1945
  • Perang Donya I, uga dikenal minangka Perang Donya Pisanan lan Perang gedhé, iku siji perang global sing kadadéan mligi ing Éropah wiwit saka 28 juli 1914
  • lan kapal - kapal kang terdhampar ing Bali. Ing taun 1844, Kraton Bulèlèng karajan kang paling kuwat nganggo hak Tawan Karang amarga ana kapal dagang
  • Buleleng ngugemi sistem tawan karang nahan kabèh kapal manca sing labuh ing dhermaga Bulèlèng Perang mau dipandhégani déning I Gusti Ngurah Rai kanggo