Back

ⓘ Taufiq Effendi




Taufiq Effendi
                                     

ⓘ Taufiq Effendi

Brigjen Pol. Drs. Taufiq Effendi, MBA. inggih punika Mantri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara ing Kabinet Indonésia Bersatu.

                                     

1. Pendidikanipun

Panjenenganipun naté ndhèrèk Workshop on Strategic Management, Crisis and Public Relation, Institut Bisnis Manajemen Jayakarta, Jakarta, 1996. Pikantuk gelar Master Business Administration MBA saking Institut Bisnis Manajemen Jayakarta, Jakarta, 1993. Sarjana Ilmu Hubungan Internasional saking Fakultas Sosial Pulitik Universitas Gajah Mada, Yogyakarta, 1965. Lulus SMA Negeri 6 Yogyakarta, 1960.

Wiyata Kepulisian/ABRI: Kursus Tenaga Inti Sosial Pulitik ABRI, Seskogab, Bandung, 1988. Sekolah Staf lan Komando ABRI ing pérangan Kepulisian, 1978. Sekolah Komando Kepulisian, 1976. Sekolah Bentukan Dasar Perwira Kepulisian, 1971. Wiyata ing manca nagari: Airport Safety and Security, Sydney, Australia, 1983. Advance Narcotics Course, Washington, D.C., Amérikah Sarékat, 1977. International Police Academy, Washington DC, Amérika sarékat, 1975.

                                     

2. Kariér

Karieripun Taufiq Effendi inggih punika: dados Mantri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara ing Kabinet Indonésia Bersatu, 2004-2009. Anggota DPR-RI Wakil Ketua Fraksi Dhémokrat, 2004. Direktur Utama PT. Nawakara Bangun Nusantara, 1998-2003. Senior Scientist/ Kepala Divisi Proyek Khusus UPT Industri Hankam, BPPT, 1993-1998. Staf Ahli Kapolri, 1992-1993. Ka-set Deputi Operasi Kapolri, 1990-1992. Kasubdit Ramarda Bimmas, Mabes Polri, 1989-1990. Kepala Direktorat Pembinaan Masarakat Kepulisian Laladan Polda Jawa Tengah, Semarang, 1987-1989.

                                     

3. Karyanipun ingkang awujud seratan/buku

Panjenenganipun ugi naté nyerat buku: "Jati Diri Bangsa Indonésia Menuju Indonésia Jaya" 2008. "Menuju Dèmokrasi Yang Waras" 2006. "Menulis Kembali Républik" 2006. "Agenda Strategis Revitalisasi Birokrasi" 2005.