Back

ⓘ Maladi



Maladi
                                     

ⓘ Maladi

R. Maladi inggih punika salah satunggalipun tokoh ulah raga Indonésia. Panjenenganipun langkung misuwur minangka Mantri Ulah raga sanajan sadèrèngipun naté njabat Mantri Penerangan. Maladi nalika eném naté dados juru main bal-balan minangka kiper. Panjenenganipun naté njabat dados Ketua Umum PSSI minangka gantosipun Ir Suratin.

Présidhén Soekarno milih Maladi dados Mantri Ulah raga 1962-1967. Sadèrèngipun, Maladi njabat dados Mantri Penerangan Kabinét Kerja I 10 Juli 1959-18 Fèbruari 1960 lan Kabinét Kerja II 18 Fèbruari 1960-6 Maret 1962.

Nalika samanten Maladi gadhah ide ingkang brilian kanggé majengaken ulah raga, mliginipun bal-balan. Nalika badhé wonten adicara Asian Games I ing New Delhi India, Maladi ndugikaken pelatih manca kanggé nglatih tim Indonésia.

                                     

1. Minangka Nama Stadion

Nalika tanggal 4 Agustus 2003, pamaréntah Kutha Sala ingkang dipunpandhegani déning walikota Slamet Suryanto nggantos nama Stadion Sriwedari dados Stadion R. Maladi minangka pakurmatan dhumateng lelabetanipun tilas Mantri Ulah raga ingkang ugi dados désainer stadion wau. Gantosipun nama stadion kasebat punika amargi wonten pamanggih saking Paguyuban eks Tentara Pelajar Brigade 17 Surakarta. Kawitanipun nama R Maladi badhé dipunabadikaken minangka nama Stadion Manahan. Nanging kanthi pamanggih kasejarahan, Pemkot Sala pungkasanipun mutusaken kanggé nggantos nama Stadion Sriwedari kémawon.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →