Back

ⓘ Dhokumèn




                                               

Yakgwa

Yakgwa ya iku jinis roti tradhisional kas Koréa kang digawé saka glepung gandum, madu lan lenga wijen. Roti iki lumrahé disuguhake nalika karaméan acara-acara wigati ing masarakat Koréa. Sejarahe, roti iki wis digawé kawit jaman Dinasti Goryeo lan katulis ing dhokumèn-dhokumèn kuna. Roti iki dianggep istimewa lan digunakaké déning raja ing upacara persembahan ing kuil Buda. Ing Cina, yakgwa dikenal kanthi aran Goryeobyeong. Nalika iku yakgwa digawé kanthi wujud manuk, karper utawa woh-wohan. Ing mangsa Dinasti Joseon, roti iki digawé kanthi wujud krisan kang luwih prasaja kanggo ancas ritu ...

                                               

Pusat Data lan Informasi Perencanaan Pembangunan

Pusat Data lan Informasi Perencanaan Pembangunan inggih punika unsur penunjang ingkang mapan wonten ing sak ngandhapipun Badan Perencanaan Pembangunan Nasional lan gadhah tanggel jawab dhateng Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional kanthi lantaran Sekretaris Utama. Lembaga punika dipunpandhegani déning satunggaling kepala. Kepala Pusat Data lan Informasi Perencanaan Pembangunan ingkang sapunika inggih Dr. Oktorialdi, MA.

                                               

Sosis

Sosis yaiku daging kang wis digiling lan wis dicampur bumbu-bumbu, lemak, bahan pengiket, bahan pengisi, banyu, irisan bawang, ndhog, lan bahan-bahan liya. Kabèh bahan mau banjur dilebokake ing selongsong banjur dijiret ing pucuke lan langsung digodhog.

                                               

Direktorat Jenderal Perbendaharaan Kamenterian Keuangan Indonesia

Direktorat Jenderal Perbendaharaan gadhah tugas lan fungsi kados makaten: Verifikasi lan akuntansi Anggaran Pembiayaan dan Perhitungan APP Ngesahaken dhokumèn pelaksanaan anggaran Nyiapaken rumusan kebijakan ing babagan perbendaharaan nagara Ngrumsaken standar, norma, pedoman, kriteria, lan prosedur ing babagan perbendaharaan nagara Paring bimbingan teknis lan evaluasi ing babagan perbendaharaan nagara Nindakaken penerimaan lan pengeluaran nagara saha pengelolaan aset lan kewajibanipun pamaréntah Nindakaken kebijakan ing babagan perbendaharaan nagara kados ingkang sampun karantam wonten in ...

                                               

Onggi

Onggi punika jinising tempayan ingkang dipundamel saking tembikar lan dipunginaken kanggé kapreluan padintenan wonten ing Koréa. Tiyang Koréa ngginakaken Onggi minangka papan kanggé nyimpen dhaharan tradhisional kados kimchi, jeotgal, kecap asin, saos gochujang, doenjang lan sanèsipun. Istilah onggi punika tumuju ing kalih jinis tembikar, ingkang dipun glasir ugi ingkang boten dipun glasir.

                                               

Hibiscus syriacus

Hibiscus syriacus, inggih punika taneman mawi kembang saking jinis Hibiscus, dipunsebat ugi Kembang Sharon. Taneman punika kathah tuwuh ing Asia lan asalipun saking famili Malvaceae. Wujudipun kembang kados vas lan pang-pangipun saged dumugi 2–4 m inggilipun. Taneman punika nglampahi kembang biak ing wewengkon kanthi mangsa panas ingkang anget. Sekaripun gadhah warni putih, jambon, abrit, lan ungu.

                                               

Ulrich Zwingli

Huldrych Zwingli ya iku pemimpin Reformasi Swiss, lan kang ngedegaké Gréja Reformasi Swiss. Zwingli ya iku pawongan doctor biblicus kang independen saka Luther. Déwéké tekan kesimpulan-kesimpulan kang padha sak wisé neliti Kitab Suci saka sudut pandangan pawongan sarjana humanis. Zwingli dilahiraké ing Wildhaus, St. Gall, Swiss saka salah siji kulawarga kelas nengah terkaenal Déwéké ya iku anak kaping 3 Saka wolu anak lanang. bapaké Ulrich, ya iku hakim kepala ing kotané, lan pakliké, Bartolomeus pawongan pendeta. Reformasi Zwingli dijurung déning pamaréntah lan penduduk Zürich, lan nyebap ...

                                               

Kastil Versailles

Kastil Versailles, utawi mligi Versailles, inggih punika salah satunggaling wujud kastil château ingkang wonten ing Versailles wonten ing laladan Île-de-France ing nagara Prancis. Déné wonten ing Prancis piyambak kastil punika dipunsebat Château de Versailles. Nalika kastil utawi Château utawi kraton punika dipunyasa, laladan Versailles inggih taksih wujud laladan ndésa lan sapunika sampun éwah dados satunggaling laladan sub urban ing Paris, kirang langkung tebihipun udakawis 20 kilomèter wonten ing sisih kulon radi kidul saking kutha krajan Prancis piyambak. PEngadilan Versailles kala rum ...

                                               

Cheoyongmu

Cheoyongmu utawa Jogèd Choyeong ya iku sawijining jogèd topeng tradhisional saka Koréa. Cheoyongmu kagolog salah sawijininge jogèd Koréa kang tuwa dhéwé, lan diasane dipentasake ing pura ing jaman biyèn minangka péranganing ritual kanggo tolak bala utawa ngusir arwah jahat sarta jaluk berkat lan kesejahteraan saka déwa. Jogèd iki wiwitane saka jaman karajan Silla Bersatu lan isih tetep ana nganti seprenei. Jogèd Cheoyong dadi aset budaya Koréa kang wi kedaftar ing Karya Agung Warisan Budaya Lisan dan Nonbendawi Manusia UNESCO ing taun 2009.

                                               

Komité Narakarya Negarantara

Komité Narakarya Negarantara ya iku paguyuban negarantarané parté pulitik Trotskis. Sajeroning, CWI darbèni pérangan punjul 45 ing nagara-nagara ngarcapada lan dimimba ing saben buwana. Ora saben pérangan mimbani praja dipatèn, tuladhané, pérangan Iyer ngukubi ya uga Républik Irlan lan Irlan lor, déné ing Kanadha malah ana pérangan dhéwé tumrap Quebec. Sang negarantara uga ngukubi pakumpulan anakan cilik, sing ora ingaran minangka pérangan jangkep.

                                     

ⓘ Dhokumèn

  • sawiji dhokumèn kang diarani Konstitusi, kalebu ing jeroné aji - aji kang dipikul dhuwur déning rakyat minangka anggota nagara. Minangka dhokumèn kang nyantumaké
  • salinan utuh lisensi dhokumèn iki, nanging ora kena ngowahi. Tujuan lisensi iki sapisan, kanggo nggawé manual, buku pedoman, utawa dhokumèn bébas fungsional
  • ing taun 1993 kanggo kaperluan ijol - ijolan dhokumèn digital. Format PDF dipigunakaké kanggo mkili dhokumèn rong dhimènsi sing nyakup tèks, aksara, citra
  • Ritus Latin iku istilah kang digunakaké déning dhokumèn - dhokumèn Gréja Katulik kanggo Gréja Katulik Kulon, kang béda karo Gréja - gréja ritus Wétan, kang
  • Internet. Dokumen - dhokumèn informasi punika dipunsimpen utawi dipundamel kaliyan format HTML Hypertext Markup Language Ing halaman dhokumèn informasi saged
  • sawijining dhokumèn utawa sajinisé. Iki kalebu dhokumèn èlèktronik, lan nuduhaké èlemèn sing dilebokaké sajeroning réferènsi ing dhokumèn sing kababar
  • sajeroning sèri pambocoran dhokumèn wadi AS mega - leaks digiyaraké déning WikiLeaks ing taun 2010, sawisé pambocoran dhokumèn Perang Afganistan ing sasi
  • dipuntepangi minangka Liberia. 1840 - Panapakasmanan Persetujuan Waitangi, dhokumèn pangadeg Selandia Baru. 1911 - Ronald Reagan, Présidhèn AS kaping 40 séda
  • pamaburan ICAO dumadi saka kodhe telung aksara sing kanthi pepak kadhaftar ing dhokumèn ICAO 8585: Designators for Aircraft Operating Agencies, Aeronautical Authorities
  • Bhumibol Adulyadej ingkang sangae kinurmatan déning rakyatipun, nyarujuki dhokumèn pihak militèr. 1 - Israèl narik sadaya pasukanipun saking Lebanon, minangka