Back

ⓘ Istana Azuchi




Istana Azuchi
                                     

ⓘ Istana Azuchi

Pura Azuchi, kitha ing lèripun Omi Hachiman ing pasisir wétan Danau Biwa, wonten paningalan saking èksprèsi Oda Nobunaga ingkang saé piyambak ing Jepang. Pura Azuchi gadhah gedhong ingkang paling inggil ing donya. Inggih punika asma saking Oda Nobunaga kanggé maréntah sadaya tiyang Jepang kados punika pura dipunyasa. Pura punika minangka ingkang no satunggal saking hirayamajiro, utawi dataran-gunung pura, gaya Pura Osaka, Nijo lan Himeji.

                                     

1. Profil Pura Azuchi

  • Situs: Azuchi Kutha
  • Ingkang wangun: Oda Nobunaga
  • Lokasi Azuchi, Shiga Pref.
  • Situs Bersejarah: Kusus Situs Sajarah
  • Aji historis: Top 100 Castles
  • Jinis: Hilltop
  • Peta: Google Map
  • Akses: Azuchi Station JR Tokaido Line
  • Taun: 1576
                                     

2. Sajarah Pura Azuchi

Ing taun 1575 Nobunaga sampun dados tiyang ingkang paling kiyat ing Jepang. Piyambakipun gadhah kuwasa ing provinsi Owari lan Mino kanggé putra agengipun Nobutada ing Jepang. Ing taun 1576, Nobunaga damel pura énggal lan gadhah basis kiyatan ing Azuchi ing Danau Biwa. Ing panggènan punika gadhah panggènan ingkang strategis kanggé ngendalekaken Tokaida lan margi Nakasendo ing Kyoto lan dados margi kanggé ing Danau Biwa. Kirang luwih 3.5 taun kanggé biyangun sadaya menara utami lan bètèng. Nanging sesampunipun Nobunaga dipunsedaaken déning Akechi Mitsuhide ing taun 1582 ing Kuil Honnoji, Pura Azuchi dipunbakar. Pambiyangunan Pura Azuchi malih inggih punika desain pura nandai titik balik kanggé bètèng anyar. Ngatos wekdal punika, struktur puncak gunung ingkang luwih alit kanggé pangintai. g

                                     
  • dolan ing Jepang. Pura Osaka digunakaké dadi pura uga bètèng wiwit jaman Azuchi Momoyama nganti jaman Edo. Pura Osaka kanga ana saiki kapérang saka menara
  • Osaka punika dipun - ginakaken minangka astana lan ugi bètèng saking jaman Azuchi Momoyama dumugi ingjaman Edo. Astana Osaka ingkang wonten sapunika kapérang
  • Kofun Asuka Nara Heian Kamakura Restorasi Kemmu Muromachi Istana Lor lan Kidul Sengoku Azuchi - Momoyama Edo Akir Keshogunan Tokugawa Meiji Restorasi Meiji
  • Kofun Asuka Nara Heian Kamakura Restorasi Kemmu Muromachi Istana Lor lan Kidul Sengoku Azuchi - Momoyama Edo Akir Keshogunan Tokugawa Meiji Restorasi Meiji
  • Kofun Asuka Nara Heian Kamakura Restorasi Kemmu Muromachi Istana Lor lan Kidul Sengoku Azuchi - Momoyama Edo Akir Keshogunan Tokugawa Meiji Restorasi Meiji
  • Kofun Asuka Nara Heian Kamakura Restorasi Kemmu Muromachi Istana Lor lan Kidul Sengoku Azuchi - Momoyama Edo Akir Keshogunan Tokugawa Meiji Restorasi Meiji