Back

ⓘ Betalain




Betalain
                                     

ⓘ Betalain

Betalain ya iku pigmen tuwuhan kang mènèhi warna kuning, jingga, abang, lan ungu ing pérangan godhong lan woh. Salah siji tuladhané ya iku betasianin ya iku pigmen abang bit kang éwoning pigmen betalain abang lan kuning kang wis suwé dianggep gegayutan karo antosianin, sanajan betalain ngandut nitrogen ora kaya antosianin. Betasianin abang lan pigmen betalain liyané, ya iku betaxantin kuning, rumus bangune ora gegayutan karo antosianin, lan antosianin sarta betalain ora ana kanthi bebarengan ing tandurankang padha. Betalain cacahé winates ya iku mung ana 10 famili tuwuhan kang sekabehane ya iku anggota ordho Caryophyllale kang ora duwé antosianin. Kaya ta antosianin, sintesis betalain ditingkatake déning cahya.

                                     

1. Jinis-jinis

Salah siji anggota golongan betalain kang akèh dikaji ya iku betanin kang asalé saka oyot bit merah. Senyawa iki yèn dihidrolisis bakal mecah dadi glukosa lan betanidin.

                                     
  • kang nglindungi kolonosit saka stress oksidatif. Isoflavon Antosianin Betalain Hahlbrock K. 1981. Flavonoids. dalam The Biochemistry of Plants, Vol. 7: