Back

ⓘ Wewengkon administratif pemerentahan




                                     

ⓘ Wewengkon administratif pemerentahan

Cithakan:Wewengkon administratif pamaréntahan Indonésia Wewengkon administratif pamaréntahan iku pembagian wewengkon miturut sistim pamaréntahan nagara. Wewengkon-wewengkon iki masing-masing duwé tataran-tataran kekuasaan tinentu lan sipaté lokal. Tingkat kekuasaan wewengkon iki duwé kaitan kaliyan otonomi wewengkon/laladan.

Masing-masing nagara duwé tata cara pembagian wewengkon administratif dhéwé-dhéwé, racaké ana kaitan kaliyan sajarah kebentuke nagara masing-masing.

                                     

1. Uga delengen

  • Tingkatan Wewengkon Kewenangan Kejaksaan Indonésia
  • Tingkatan Wewengkon Kekuasaan Pengadilan Indonésia
  • Tingkatan Komando Wewengkon Militer Indonésia
  • Tingkatan Wewengkon Kepulisian Indonésia