Back

ⓘ Tlaga ing Sumatra Kulon




                                               

Tlaga Singkarak

Tlaga Singkarak iku sawijining tlaga sing mbentang ing rong wewengkon kabupatèn ing provinsi Sumatra Kulon, Indonésia, ya iku kabupatèn Solok lan kabupatèn Tanah Dhatar. Tlaga vulkanis iki jembaré 107.8 km² lanminangka tlaga sing paling jembar angka 2 ing pulo Sumatra. Tlaga iki minangka hulu Batang Ombilin. Nanging sapérangan banyu tlaga iki diilèkaké liwat trowongan nembus Bukit Barisan menyang Batang Anai kanggo ngobahaké générator PLTA Singkarak ing sacedhaké Lubuk Alung, Kabupatèn Padang Pariaman. Ing tlaga iki ana spésies iwak èndèmik sing misuwur, ya iku Iwak Bilih, iwak sabangsa Iw ...