Back

ⓘ A Christmas Carol




A Christmas Carol
                                     

ⓘ A Christmas Carol

A Christmas Carol in Prose, Being a Ghost Story of Christmas iku buku karangan panulis Inggris Charles Dickens sing pisanan diterbitaké tanggal 19 Dhésèmber 1843, kanthi ilustrasi déning John Leech. Dickens nyebut buku iki minangka Little Christmas Book ". Buku iki langsung suksès, kanthi payon punjul enem éwu buku sajeroning seminggu, lan dadi buku pisanan saka lima "buku Natal" Dickens. A Christmas Carol ditulis suwéné enem minggu, kanggo mbayar hutang, lan awalé mung ditulis nalika wektu longgar, bebarengan karo nulis novèl Martin Chuzzlewit. Nanging banjur buku iki dadi buku wigati sing mangaruhi pikiran lan imajinasi Dickens. A Christmas Carol akiré dadi carita Natal paling disenengi lan tahan suwé.

Sapérangan sajarawan duwé pendhapat yèn popularitas buku iki duwé peran wigati sajeroning ambal dhéfinisi wigatiné Natal lan "semangat" dina riyaya.

                                     
  • utawa Staves saka A Christmas Carol The Cricket on the Hearth dadi buku angka 3 saka limang buku Natalé Dickens, A Christmas Carol 1843 The Chimes
  • punika kadamel adhedhasar saking cariyos anggitanipun Charles Dickens, A Christmas Carol Juru arah filem kacepeng déning Mark Waters sasampunipun kaserat
  • Melvin., Ember, Carol R. New York: Macmillan Reference USA. 2001. ISBN 0028649508. OCLC 46319729.CS1 maint: others link Christmas Eve Recipes and others
  • lan digambaraké sajeroning Hantu Bebungah Natal sajeroning novèl A Christmas Carol déning Charles Dickens. Jeneng Santa Claus asalé saka Sinterklaas
  • Gary. ukwhoswho.com. Who s Who. 2015 online Oxford University Press ed. A & C Black, an imprint of Bloomsbury Publishing plc. kudu langganan Gary
  • minangka Wardlow Mark Margolis minangka Older Man Steffany Huckaby minangka Carol A Friendly Face Flipper Dalton Gone Away Lucy Schwartz Someone Else s