Back

ⓘ Psikomètrika




                                     

ⓘ Psikomètrika

Psikomètrika iku babagan kang magepokan karo téyori lan tèknik sajeroning pangukuran pendhidhikan lan psikologis, nyakup pangukuran kawruh, kamampuan, sikap, lan sipat kapribadèn. Babagan iki mligi nyinaoni prabédan antar individu lan antar golongan.

Panelitèné mligi tumrap:

  • Gawé piranti lan prosedur pangukuran, lan
  • Pangembangan lan panyampurnan pendekatan téoretis marang pangukuran.

Cithakan:Psikologi-stub

                                     
  • èlmu - èlmu gabungan kaya ékonomètrika, biomètrika utawa biostatistika lan psikomètrika Sanajan nda pihak kang nganggep statistika minangka cawang saka matématika
  • Pangujian hipotesis statistika iku sawijining métoda panjupukan kaputusan migunakaké data, asal saka èksperimèn kakontrol utawa saka studi obsèrvasi