Back

ⓘ Pesawat ulang-alik




Pesawat ulang-alik
                                     

ⓘ Pesawat ulang-alik

Pesawat ulang-alik punika motor mabur njaba akasa kang dinduwèni nagara Amérikah Sarékat kang dimigunakake sajeroning misi panerbangan ing njaba akasa. Wangun eesawat ulang alik – wujud lan cara kerjané ora kaya pesawat njaba akasa liyané – awak utama pesawat ulang-alik bisa digunakake manèh ing misi kang liyané.Pesawat kaya mengkana iku ing donya kang nduwèni NASA, badan antariksa Amérika, kang wujud jinis.

                                     
  • Pesawat ulang - alik Discovery kodhe pesawat NASA: OV - 103 iku sawijining pesawat ulang - alik Space Shuttle NASA. Sepisanan diaburaké tanggal 30 Agustus
  • STS - 41 - D iku misi pesawat ulang alik pisanan tumrap Discovery. minangka misi ulang alik ka - 12, lan diluncuraké saka Kennedy Space Center, Florida ing
  • Manunggal. 1986 - Argentina dados juwara Piala Donya FIFA 1986. 1995 - Pesawat ulang alik Atlantis dugi ing stasiun ruwang akasa Mir kanggé ingkang sepindhahan
  • Dasasila Bandung. 1967 - Pesawat luar akasa Soyuz 1 dhawah ing Siberia, niwasaken kosmonot Vladimir Komarov. 1990 - Pesawat ulang - alik Discovery lepas landas
  • dipunlantik minangka pamimpin PLO ing Dewan Nasional Palestina. 1984 - Pesawat ulang - alik Challenger dipunluncuraken ing misi luar akasa kaping sedasa. 1989 - P
  • Sadèrèngipun séda piyambakipun ugi dados anggota panel penyelidhik tragédhi Pesawat Ulang - Alik Challenger. Piyambakipun ugi naté nampi bebungah Nobel fisika ing
  • 1958 - Mesir lan Suriah nggabung lan minangka Républik Arab Bersatu. 2003 - Pesawat ulang - alik Columbia njeblug ing sainggiling Texas nalika wangsul mlebet Bumi