Back

ⓘ Faboideae




Faboideae
                                     

ⓘ Faboideae

Faboideae iku ank-kulawarga saka kulawarga tetuwuhan ngembang Fabaceae utawa Leguminosae. Siji jeneng alternatif liya anak-kulawarga iki sing katampa ya iku Papilionoideae.

Anak-kulawarga iki nyebar ing ngendi-endi lan anggotané wis nyawiji karo warna-warna lingkungan urip. Faboideae bisa rupa wit-witan, semak utawa tuwuhan bumbon. Kembangé lumrahé awangun kacang.

                                     

1. Pranala njaba

  • Faboideae in L. Watson and M.J. Dallwitz 1992 onwards. The Families of Flowering Plants: Descriptions, Illustrations, Identification, Information Retrieval.
                                     
  • tunggal ing subsuku Faboideae sarta majemuk ing Caesalpikioideae lan Mimosoideae. Suku gedhé iki kapérang dadi 3 subsuku, ya iku Faboideae utawa Papilionoideae
  • gandha. Kembangé kasusun majemuk, makutha awerna putih, tipe kupu khas Faboideae Woh polong, nggantung. Turi dimupangataké minangka wit pangayom dalan
  • minangka legum taunan saka kulawarga Fabaceae, kulawarga subfamili Faboideae Jinis sing beda - beda dikenal kanthi sebutan gram utawa gram Bengal
  • kacang dawa Psophocarus Tetragonolobus Perkembangan tunggal ing subsuku Faboideae lan majemuk ing Caesalpikioideae lan Mimosoideae Lumrahé godhong majemuk
  • Klas: Magnoliophyta Ordho: Leguminales Famili: Papilionaceae Subfamili: Faboideae Tribe: Aeschynomeneae Génus: Arachis Spésies: Arachis hypogeae L. Arachis
  • Magnoliophyta Klas: Magnoliopsida Ordho: Fabales Famili: Fabaceae Subfamili: Faboideae Génus: Vigna Spésies: V. unguiculata Subspésies: V. u. sesquipedalis Trinomial
  • Magnoliophyta Klas: Magnoliopsida Ordho: Fabales Famili: Fabaceae Subfamili: Faboideae Génus: Pachyrhizus Spésies: P. erosus Jeneng binomial Pachyrhizus erosus
  • Lentil Klasifikasi ngèlmiah Subfamili: Faboideae Génus: Lens Spésies: L. culinaris
  • Magnoliophyta Klas: Magnoliopsida Ordho: Fabales Famili: Fabaceae Subfamili: Faboideae Tribe: Vicieae Génus: Pisum Spésies: P. sativum Jeneng binomial Pisum
  • Filum: Magnoliophyta Klas: Magnoliopsida Ordho: Fabales Famili: Fabaceae Subfamili: Faboideae Génus: Glycine L. Merr. Spesies Glycine max Glycine soja
  • Filum: Magnoliophyta Klas: Magnoliopsida Ordho: Fabales Famili: Fabaceae Subfamili: Faboideae Génus: Glycine L. Merr. Spesies Glycine max Glycine soja
  • Magnoliophyta Klas: Magnoliopsida Ordho: Fabales Famili: Fabaceae Subfamili: Faboideae Tribe: Indigofereae Génus: Indigofera Spésies: I. tinctoria Jeneng binomial