Back

ⓘ Rintisan mawa topik Yogyakarta




                                               

Kréta Pusaka Karaton Ngayogyakarta

Kréta Pusaka Keraton Yogyakarta ya iku kréta pusaka keraton, ingkang dené di singgahaké ana ing Muséum Kréta Keraton. Sak lumrahé kréta pusaka sing ana ing Muséum Kréta Keraton menika pakaryan saka Mancanagara, salah sawijining yaiku Walandi. Saka sakabèhé kréta pusaka ingkang di duwèni Keraton menika, ana salah sawijining kréta paling tuwa, yaiku kréta pusaka ingkang pinesthi dadi utawa tinitah Kanjeng Nyai Jimat. Kréta menika wis ana wiwit taun 1740-1450 ing jamané Pangéran Mangkubumi utawa ingkang luwih ditepungi déning Sri Sultan Hamengku Buwono kaping I.

                                               

Pasisir Parangkusuma

Parangkusuma inggih satunggaling pantai ingkang mapan wonten ing Kacamatan Dhépok, Kabupatèn Bantul, D.I Yogyakarta. Wonten ing sakilènipun Pasisir Parangtritis, Parangkusuma ugi dados objek ingkang boten kalah élok, satunggal prakawis ingkang ndadosaken daya saking Parangkusuma inggih menika bab lelembutipun, kathah sanget ritual ingkang katindakaken wonten ing Parangkusuma.

                                     

ⓘ Rintisan mawa topik Yogyakarta

  • Yogyakarta pasisir kidul pulau Jawa tegesé ing sisih kidul kutha Yogyakarta Parangtritis ya iku obyek plesiran sing cukup misuwur ing Yogyakarta saliyané
  • Kréta Pusaka Keraton Yogyakarta ya iku kréta pusaka keraton, ingkang dené di singgahaké ana ing Muséum Kréta Keraton. Sak lumrahé kréta pusaka sing ana
  • 110.3624199 E - 7.8039161 110.3624199 Masjid Raya Daerah Istimewa Yogyakarta utawa sok diarani Masjid Gedhé Kauman dumunung ing kulon alun - alun lor
  • kidul - kulon. Kabupatèn Semarang diliwati dalan nagara sing ngubungaké Yogyakarta lan Surakarta karo Kutha Semarang utawa luwih kaloka minangka JOGLO SEMAR
  • Wikramawardhana. Ramané ya iku Radèn Sumirat kang dadi Bhre Pandansalas, mawa sesebutan Ranamanggala. Sajeroning Nagarakretagama tinulis 1365 Surawardhani
  • kabupatèn ing Jawa Tengah, pernahé ing loré provinsi Daerah Istimewa Yogyakarta kanthi kacamatan Mungkid minangka kutha krajané. Jembar wewengkon kabupatèn
  • Kutarja Fajar Utama Semarang tumuju Semarang Tawang Fajar Utama Yogyakarta tumuju Yogyakarta Tugu Senja Kediri tumuju Kediri Senja Utama Semarang tumuju Semarang
  • kabupatèn Gunungkidul Daerah Istimewa Yogyakarta Ing sisih kulon mawatesan karo kabupatèn Sléman Daerah Istimewa Yogyakarta lan ing sisih lor mawatesan karo
  • Babad iku salah siji gènré sastra, mligi ing sastra Jawa. Karya - karya sastra mawa gènré babad racaké ngemu camboraning sajarah, mitos, lan kapitayan. Miturut
Parangtritis
                                               

Parangtritis

Parangtritis iku obyek plesiran ing Parangtritis, Kretek, Yogyakarta pasisir kidul pulau Jawa tegesé ing sisih kidul kutha Yogyakarta. Parangtritis ya iku obyek plesiran sing cukup misuwur ing Yogyakarta saliyané obyek plesiran liyané, kaya ta Samas, Baron, Kukup, Krakal dan Glagah.