Back

ⓘ Juan Luis Segundo




                                     

ⓘ Juan Luis Segundo

Juan Luis Segundo, S.J. inggih punika satunggiling imam Yesuit lan téolog ingkang wujud salah setunggil tokoh ingkang paling wigatos salebetipun obahan ingkang dipuntepangi minangka "Téologi Pambébasan." Panjenenganipun nyerat kathah buku prakawis téologi, idéologi, iman, hermeneutika, lan kaadilan sosial, lan wujud pangecam ingkang kendel dhumateng punapa ingkang dipunsawang minangka kambotenperdulian gréja dhumateng panindhesan lan panandhang.

Segundo ngangsu kawruh ing seminari-seminari Yesuit ing Argentina, ing Louvain, Belgia lan ing mrika panjenenganipun kepanggih rèncangipun sami-sami mahasiswa Gustavo Gutiérrez lan ing Sorbonne. Saking mriki panjenenganipun pikantuk gelar dhoktoripun. Panjenenganipun kundur malih dhumateng Uruguay kanggé madegaken lan mucal ing Pusat Studi Téologi lan Sosial Peter Faber, ingkang dipuntutup déning pamaréntah Uruguay nalika taun 1971. Sasampunipun puniku, panjenenganipun kathah nglampahi lelampahan, maringaken ceramah lan mucal ing univèrsitas-univèrsitas ing Brasil, Kanada, lan Amérikah Sarékat, kalebet ing Harvard.

Karya-karyanipun ingkang paling wigatos dipunpertal saking basa aslinipun, basa Spanyol dhumateng basa Inggris ing antawisipun:

  • A Theology for Artisans of a New Humanity Téologi kanggé Pambentuk Kamanungsan ingkang Énggal 5 jilid, 1973-74
  • The Liberation of Theology 1975-76
  • Jesus of Nazareth Yesterday and Today Yésus saking Nazaret, Kala wingi lan Sapuniki inggih punika ingkang paling misuwur)
  • The Liberation of Dogma Pambébasan Dogma 1989-1992
                                     
  • hat - trick ing 3 - 1 ngarep suksès liwat San Martín de San Juan Kang dadi biyasa wiwitan ing Luis Zubeldía lan nyumbang karo 13 gol sak kampanye, minangka