Back

ⓘ Aloysius Gonzaga




Aloysius Gonzaga
                                     

ⓘ Aloysius Gonzaga

Aloysius Gonzaga inggih punika santo pangreksa kamurnèn kaum enèm Katulik ingkang dipunlambangaken kanthi satunggiling frater lan sekar lili.

                                     

1. Lambang

Aloysius Gonzaga dipunlukisaken kanthi gambaran satunggiling priya enèm ngagem jubah cemeng kanthi superpli pethak. Atributipun wujud sekar lili, ingkang nglambangaken sucining pribadinipun. Salib ingkang dipuncepeng nedahaken kasetyan lan labetipun sadangunipun gesang. Cumplung nedahaken karyanipun ing tengah-tengah tiyang ingkang ngadhepi pepati. Rosario nedahaken dhévosinipun dhumateng Sang Kenya Maria.

                                     
  • Maria Rawaseneng wektu iki ya iku Romo Abbas Aloysius Gonzaga Rudiyat, OCSO sebutan resminé Dom Aloysius Gonzaga Rudiyat, OCSO Pertapaan Rawaseneng diwiwiti
  • Maria saka Fatima, Sragen 1997 1999: Pastor pangarsa ing Paroki St. Aloysius Gonzaga Mlati, Kabupaten Sleman, Yogyakarta 1999 2001: Direktur Yayasan Dinamika
  • Sleman, Yogyakarta. Dhèwèké uga ngrangkep minangka Pastor Paroki St Aloysius Gonzaga Mlati sejak tahun 1970 hingga 1971. Ngalihé Pujaraharja ing Paroki