Back

ⓘ Fakultas Èlmu Sosial lan Èlmu Pulitik Universitas Indonésia



                                     

ⓘ Fakultas Èlmu Sosial lan Èlmu Pulitik Universitas Indonésia

Fakultas Ilmu Sosial dan Èlmu Pulitik utawa dicekak FISIP UI kanthi kelembagaan minangka péranganing Universitas Indonésia. Wektu iki FISIP UI dibawahi Prof. Dr. Bambang Shergi Laksmono kanggo mangsa bakti 2008 - 2012.

Fakultas iki diadegaké taun 1968 lan minangka salah siji fakultas kanthi gunggung program studi lan mahasiswa kang paling akèh ing Universitas Indonésia amarga wiwit madeg nganti taun 2005, FISIP UI tuwuh ngrembaka lan duwé 8 Departemen, 35 program studi kanthi 52 program kekhususan, lan gunggung jumlah mahasiswa 7912.

                                     

1. Sajarah

FISIP diadegaké taun 1968 lan wiwitané wujud péranganing Fakultas Hukum lan Pengetahuan Masarakat FHPM. Ing tanggal 1 September 1962, Pérangan Pengetahuan Masarakat kang banjur dadi Pérangan Ilmu Pengetahuan Kemasyarakatan kanthi resmi dijembaraké saéngga nyakup jurusan Ilmu Publisistik, Èlmu Pulitik, Ilmu Administrasi, Kriminologi, Sosiologi, lan Èlmu Kesejahteraan Sosial. Perkembangan babagan-babagan ngèlmu sosial mau nyurung ditingkatkan status Pérangan Ilmu Pengetahuan Kemasyarakat dadi fakultas kang madeg dhéwé. Wiwit madeg nganti saiki, FISIP UI dibawahi Dékan:

  • Prof. Dr. Selo Soemardjan, alm 1968‐1974
  • Prof. Dr. Bambang Shergi Laksmono, MSc 2008‐2012
  • Prof. Dr. Martani Huseini 2001‐2003
  • Prof. Dr. Muhammad Budyatna 1994‐1998
  • Prof. Dr. Manasse Malo, alm 1982‐1988
  • Prof. Dr. der Soz. Gumilar Rusliwa Somantri 2003‐2008
  • Prof. Dr. R. Tobias Soebekti, MPA. Alm 1979‐1982
  • Prof. Kamanto Sunarto, SH, Ph,D. 1998‐2001
  • Prof. Dr. Juwono Sudarsono, MA. 1988‐1994
  • Prof. Dr.HC. Muhamad Yogi,Ph.D,D.Sc1958-1968
  • Prof. Dr. Hc. Miriam Budiardjo, MA, alm 1974‐1979
                                     

2. Program studi

Sawetara program studi kang ana ing Fakultas Ilmu Sosial lan Èlmu Pulitik Universitas Indonésia:

  • Program Studi Ilmu Kesejahteraan Sosial
  • Program Studi Ilmu Antropologi
  • Program Studi Ilmu Hubungan Internasional.
  • Program Studi Ilmu Pulitik
  • Program Studi Ilmu Kriminologi
  • Program Studi Ilmu Administrasi
  • Program Studi Ilmu Sosiologi
  • Program studi ngèlmu Komunikasi
                                     

3. Pranala njaba

  • Situs resmi
  • Departemen Antropologi
  • Departemen Kriminologi
  • Departemen Ilmu Kesejahteraan Sosial
  • Departemen Ilmu Pulitik
  • Departemen Ilmu Hubungan Internasional
  • Departemen Sosiologi
  • Departemen Ilmu Komunikasi
  • Departemen Ilmu Administrasi
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →