Back

ⓘ Ketan




                                     

ⓘ Ketan

Ketan inggih punika salah siji jinis beras. Warninipun pethak sadaya boten transparan. Ingkang sadaya patinipun kalebet amilopektin. Kajawi punika wonten ingkang warninipun ireng, dipunwastani ketan ireng. Ketan dados maeman kang aji wonten ing tanah Jawa. Amargi rata-rata tradhisi ing tanah Jawa migunakaké maeman utawa jajanan ketan. Tulodonipun kados lepet nalika tradhisi kupatan, lajeng gemblong lan wajik ingkang ugi maeman saking ketan ingkang boten naté ketinggalan wonten ing tradhisi ngantenan.

                                     
  • Tapé ketan Munthilan Indonésia tape ketan Muntilan inggih punika salah satunggaling tetedhan khas Muntilan, Magelang, Jawa Tengah. Tape ketan muntilan
  • Beras ketan uga dadi bahan panganan tèlès kaya déné ketan salak. Ketan salak iku jajanan saka ketan kang rasané legi. Ketan salak uga diarani ketan tetel
  • Ketan ireng yaiku salah sawijining ketan kang warnanè ireng. Ketan ireng bisa diolah dadi tapé, bubur kacang ijo, es doger, rengginang, lan liya - liyané
  • Bubur ketan ireng uga diarani bubur pulut ireng utawa bubur Injit yaiku panganan penutup, digawé saka beras ketan sing digodhog nganggo banyu sing akèh
  • Bubur ketan ireng uga diarani bubur pulut ireng utawa bubur Injit yaiku panganan penutup, digawé saka beras ketan sing digodhog nganggo banyu sing akèh
  • ketan ing pring minangka salah sawijining jinis olahan umum ing Asia Tenggara sing kalebu sega ketan panggang ing bagean pring sing disiyapake khusus kanthi
  • sawijining olahan panganan cuci mulut tradisional Thailand sing digawe sega ketan mangga seger lan santen, lan dipangan nganggo sendok utawa tangan uga kadang - kadang
  • Timur. Lupis digawé saka beras ketan Lupis racaké disuguhaké kanthi ditambahi parutan klapa lan sirup gula jawa. Beras ketan kang wis dikumbah, diciprati
  • Gandos iku panganan kagawe saka deplokan beras ketan kang ora alus lan dicampuri parutan klapa enom banjur di goreng.Ana ing tlatah jawa panganan gandos
  • Tapé ya iku panganan fèrmèntasi kang digawé saka ketan lan pohung sing wis di fèrmèntasi nganggo ragi. Ing wektu fèrmèntasi tapé, nganggo warna - warna
  • pertalané intip endhog ing basa Jawa. Panganan iki digawé saka beras ketan putih, endhog bèbèk utawa endhog pitik, ebi urang garing srundeng parutan
  • Ondhé - ondhé yaiku arané panganan kang digawé saka glepung ketan utawa gandum banjur diglindhingi wujudé bunder - bunder lan diwèhi wijèn, ing jeroné isi