Back

ⓘ Tokoh Wangsa Sui




                                               

Kaisar Tang Gaozu

Kaisar Tang Gaozu utawa kang duwé jeneng asline Li Yuan ya iku kaisar kaping pisan Dinasti Tang kang maréntah nalika taun 618 nganti 626. Dhèwèké uga kang ngadegaké dinasti Tang. Dhèwèké asline ya iku gubernur kang duwé kuwasa ing wewengkon kang saiki dadi Provinsi Shanxi nalika Dinasti Sui lagi ana kisruh kang nganti dadi pecahe Tiongkok dadi praja-praja kang dikuwasani déning para pemimpin pambrontak lan mantan pejabat Sui. Li Yuan uga nglakokaké prakara kang padha, iku saran saka putrane kang nomer 2, Li Shimin, dhèwèké mbalela lan ngangkat putune Kaisar kang saka Sui, Yang You dadi kai ...