Back

ⓘ Bologna F.C. 1909




Bologna F.C. 1909
                                     

ⓘ Bologna F.C. 1909

Bologna FC ya iku tim bal-balan kang ana ing Serie A Italia sing digawé ing taun 1909, tim iku duwé situs web resmi ya iku www.bolognafc.it, Bologna FC diketuwani déning Joey Saputo, dhirèkturé ya iku Pier Giovanni Ricci. Markas klub bal-balan iki dumunung ana ing stadion ya iku Stadion Renato DallAra, Bologna.

                                     

1. Sajarah

Klub iki resmi ngadeg ing taun 3 Oktober 1909. Kawit diadegké, Bologna wis duwé manajemen klub kang apik, awit saka sponsor klub tekan struktural organisasi kang ketata rapi. Emilio Arnstein, wargi kewarganagaraan Austria kang nggagas ngadegké klub iki. Bologna nembé nglakoni laga pertamané ngalawan Virtus ing 20 Maret 1910. Bologna langsung menang kang sensasional 9-1. Antara perang donya kapisan lan kaloro, Bologna negesaké dominasiné ing bal-balan Italia. Bologna ngukir titel juara Serie A ping papat sadurungé ora mampu bangkit nalika perang rampung. Ing era 80-an, Bologna luwih sok mlebu metu Serie A lan dadi tim medioker. nanging ing taun 1996, Bologna sempet gawé bal-balan Éropah ngelirik manèh Bologna sawisé menangi Piala Intertoto lan main ing Piala UEFA.

                                     

2. Prèstasi

  • 3 juara Mitropa Cup 1932, 1934, 1961
  • 7 juara Serie A 1924/25; 1928/29; 1935/36; 1936/37; 1938/39; 1940/41; 1963/64
  • 1 juara Piala Intertoto 1998
  • 2 juara Coppa Italia 1969/70, 1973/74
                                     
  • Itali Bologna F.C 1909 Official Player Profile ing basa Itali Federico Casarini National Team Stats at FIGC.it Federico Casarini Club Bologna Stats
  • Lan sawisé iku, panjenenngané gabung karo Bologna ing taun 2011. Galeri gambar pada Getty Images Bologna FC 1909 Report and Accounts on 30 June 2011 ing
  • Tekan ing sawijining dina gabung karo Bologna ing taun 2010. Perez è del Bologna ing basa Italian Bologna FC 1909 31 August 2010. Diarsip saka sing
  • panjenengané main ping 7 lan dadi anggota tim ing 2010. Krhin è al Bologna Bologna FC 1909 ing basa Italian 27 July 2010. Dibukak ing 27 July 2010.CS1
  • iki Tim Nasional Itali Karier mangsa enom Bologna Karier mangsa tua Taun Tim Tampil Gol 1981 1982 Bologna 30 9 1982 1997 Sampdoria 563 173 1997 2000
  • di Italia U. C AlbinoLeffe Ascoli Calcio 1898 Atalanta B. C U.S. Avellino A.S. Bari Bologna F.C 1909 Brescia Calcio Cagliari Calcio A. C Cesena Chievo