Back

ⓘ A.C. Chievo Verona




A.C. Chievo Verona
                                     

ⓘ A.C. Chievo Verona

Associazione Calcio Chievo-Verona (jeneng liya ChievoVerona utawa Chievo palafalan jroning basa Italia: yaiku tim bal-balan kang ana ing Serie A Italia sing digawé ing taun 1929. Tim iku duwé situs web resmi yaiku www.chievoverona.it, Fiorentina dipangajengi Luca Campedelli, dirèkturé yaiku Fausto Vinti. Markas klub bal-balan iki dumunung ana ing stadion yaiku stadion Stadio Artemio Franchi.

                                     

1. Sajarah

Klub iki diadegken ing taun 1929 ana ing sakelompok pecinta bal-balan. Debut pertama Chievo ing turnamen resmi yaiku ing 8 November 1931. Ra ana prestasi kang ngesanake kang Chievo. Tim iki akèh main ing kompetisi level ngisor ing Italia sadurung akhire mlebu Serie D ing mangsa 1974/75. 12 taun sawisé, ganti nama Paluani Chievo, tim iki nembé promosi ing Serie C2 lan mlebu Serie C1 ing taun 1989. Setaun sawisé, tim iki ganti jeneng dadi AC Chievo Verona. Taun 1992, dilatih karo Alberto Malesani, Chievo dadi juara Serie C1 lan promosi ing Serie B. Mangsa 2000/01 dadi mangsa bersejarah kanggo Chievo amarga éntuk sing sapisan, Chievo bisa mlebu Serie A. Luigi Del Neri dadi pelatih Chievo kala iku.

                                     
  • Parma Football Club jêneng mbiyèn Parma Associazione Calcio, Parma A.C ya iku sawijing klub bal - balan Italia kang markasé ana ing Parma, Emilia - Romagna
  • paling sukses kapindho sajeroning sajarah bal - balan Italia, dadi juara Seri A kaping 18 lan Piala Italia ping lima. Klub iki diadegaké taun 1899 kanthi
  • U. C AlbinoLeffe Ascoli Calcio 1898 Atalanta B. C U.S. Avellino A S. Bari Bologna F. C 1909 Brescia Calcio Cagliari Calcio A.C Cesena Chievo Verona ACF
  • Juventus ya iku Stadio Delle Alpi sauntara wektu dianggo bebarengan karo A.C Torino, nanging bakal rampung sawisé mangsa 2004 - 2005, sebab Torino bakal
  • S.S. C Napoli yaiku tim bal - balan kang ana ing Serie A Italia sing digawé ing taun 1926, tim iku duwé situs web resmi yaiku www.sscnapoli.it, Napoli dipangajengi
  • kewarganegaraan. Kali ini, Palermo F. C hanya mengikuti 2 kompetisi ya iku Serie A dan Piala Italia. Di kompetisi ini, Palermo F. C meraih 2 kali menang dari Spal
  • ya iku Sampdoria. kanggo katrangan luwih jangkep, dèlok History of Genoa C F. C Klub iki diadhêkaké ana ing 7 September 1893 kanthi jênêng Genoa Cricket
  • Football Club Internazionale Milano S.p. A utawa luwih kaloka kanthi jeneng Inter Milan utawa jejuluk liyané il Nerazurri si biru ireng il Biscone si