Back

ⓘ Basa Hawaii




                                     

ⓘ Basa Hawaii

Basa Hawaii ya iku salah satunggaling basa kang digunakaké déning masarakat kapuloan Hawaii. Masarakat Hawaii, mau uga masarakat Polinesia. Basa Hawaii kagolong sajeroning basa resmi saka praja Hawaii ana ing tlatah Amérikah Sarékat.

                                     
  • Hawaii uniné həˈwaɪiː or həˈwaɪʔiː Basa Hawaii Moku āina o Hawai i iku praja ing Amérikah Sarékat, dumunung ing kapuloan ing Samudra Pasifik, sisih
  • saka basa Cina sajeroning basa Jawa Basa Buyang Hannas, William. C. 1997. Asia s Orthographic Dilemma. University of Hawaii Press. ISBN 0 - 8248 - 1892 - X
  • Jepang tako poke, kajaba ing papan - papan kaya pulau Ni ihau sing nganggo basa Hawaii Pancing ahi sing saya populer digawe saka tuna kuning Adaptasi bisa
  • basa Cebuano. Basa iki kalebu kulawarga basa Austronésia, lan seduluran karo basa Malayu, Indonésia, Tetun, Chamorro, Fiji, Maori, Hawaii Samoa, Tahiti
  • tradisional adhedhasar santen saka Hawaii Panganan minangka cuci mulut kerep ditemokaké ing luaus lan klumpukan lokal ing Hawaii Wiwit taun 1940 - an, wis kawéntar
  • Tetun Basa Minahasa Basa Madagaskar Basa Merina Basa Hawaii Basa Maori Basa Iban Basa Dayak Iban iba Basa Mualang mtd Basa Seberuang sbx Basa Kei
  • saka Kerajaan Hawaii wiwit 8 Januari 1873 nganti 3 Februari 1874. Amarga popularitas lan status minangka monarki kapilih pisanan saka Hawaii dheweke dikenal
  • basa Hawaiian minangka panganan khas Hawaii sing kira - kira padha karo meat - lan - telu Amerika Selatan Nanging, pengaruh pan - Asia ing masakan Hawaii
  • Kulawarga basa Austronésia iku warna - warna basa sing dicaturake ing Asia Kidul - Wétan, Madagaskar, lan Oséania. Basa Jawa uga kagolong kulawarga basa Austronésia
  • Tuvalu iku sawijiné nagara kapuloan kang dumunung antarané Hawaii lan Australia ing Samudra Pasifik. Titik paling dhuwur antarané 114 pulo ing nagara iki
  • Pasifik kulon. Kapuloan iki dumadi saka 15 pulo sing dumunung antarané Hawaii lan Filipina. Jembar Kapuloan Mariana Lor iku 477 km². Tabel ing ngisor