Back

ⓘ Arsitèk




Arsitèk
                                     

ⓘ Arsitèk

Wiswakarma utawa arsitèk yaiku jinis panggawéyan kang nekuni babagan désain. Arsitèk minangka pawongan kang ahli ing bababagan ngèlmu arsitèktur, ahli rancang bangun utawa ahli lingkungan binaan.

Istilah arsitèk kerep dianggep kanthi cethèk mung minangka perancang yasan, yaiku wong kang ngurusi perencanaan, ngrancang, lan ngawasi konstruksi yasan, kang duwé peran mandhu kaputusan kang mrebawani marang aspèk yasan mau saka sisih èstètika, budaya, utawa masalah sosial. Dhéfinisi mau kurang tepat amarga lingkup pagawéan arsitèk jembar banget, wiwit saka lingkup interior ruwangan, lingkup yasan, lingkup komplèks yasan, nganti lingkup kutha lan regional. Amarga saka iku, luwih trep migunakaké dhéfinisi arsitèk minangka ahli ing babagan ngèlmu arsitèktur, ahli rancang bangun utawa lingkungan binaan.

                                     

1. Pranala njaba

  • Portal Konsultan Arsitek
  • Arsitek Bandung
  • Situs resmi Ikatan Arsitek Indonésia
  • Architects Index Directory of UK registered architects
  • kamus dan artikel arsitektur Indonésia
  • -about architecture around the world
  • Archicentrum - Portal Komunitas Arsitek dan Desainer Interior Pertama di Indonésia
  • Wacana dan artikel arsitektur Asia
  • Stained Glass - Arsitektur
  • blog informasi arsitektur
  • Komunitas Arsitek dan Interior - Seputar Tips Desain
  • Design Interior Rumah
  • Contoh désain rumah minimalis
  • Interior Design Architecture Consultant
  • Desain - Kontraktor - Custom Furniture
  • Royal Australian Institute of Architects Professional association for architects in Australia
  • Situs resmi Asosiasi Institut Arsitek Profesional Amerika Serikat
  • ar-chi-tect.org Organisasi Arsitek Dunia
  • Architecture Consultant
  • Portal Arsitek Desain Kantor dan Desain Interior
  • Blog Arsitek
                                     
  • Richard Knill Freeman 1840, Stepney, London 24 Juni 1904 inggih punika arsitèk Inggris ingkang miwiti kariripun ing Derby lajeng pindhah dhateng Bolton
  • 2000 - Chen Shui - bian menang wonten ing pemilu Présidhèn Républik Cina. 2013 - Arsitèk Jepang Toyo Ito mimpangaken Bebungah Pritzker. Dinten Arsitèktur Indonésia
  • 212 ing taun wuntu miturut Kalèndher Grégorius. Kedhaton Katarina 1756 - Arsitèk Bartolomeo Rastrelli asung Kedhaton Katarina dhumateng Kaisar Wanita Elizabeth
  • Kakaisaran Ruslan ing dinten Minggu Getih 1905 1980 - Andrei Sakharov, arsitèk utami Uni Soviet rikala ndamel bom hidhrogèn kaliyan pamenang bebungah
  • FRIBA ˈlʌtjənz LUT - yənz 29 Maret 1869 1 Januari 1944 iku sawijning arsitèk Inggris sing ditepungi déné panemuné ngadaptasi gagrag tradhisional arsitèktur
  • Tadao Ando 13 September, 1941 punika satunggiling arsitèk Jepang.
  • Rusia: Франче ско Бартоломе о Растре лли 1700 - 29 April 1771 iku arsitèk Rusia sing asalé saka Italia. Dhèwèké ngembangaké gaya arsitèktur baroque
  • modhèrnis lan Art Nouveau seni gagrag anyar Kuil - kuil lan wangunan karya arsitèk Antonio Gaudi, gréja abad pertengahan, sisa témbok Romawi lan plaza sarta
  • komik lan seniman Bèlgi. 2005 - Rinus Michels, pelatih bal - balan Walandi, arsitèk total football. Hina Matsuri - Dinten riyadin Jepang kanggé laré èstri. Malawi
  • sapindhah dhumateng Badan Kimia Ruslan. 1475 - Michelangelo Buonarroti, arsitèk misuwur saking Italia. 2013 - Hugo Chávez, Présidhèn Venezuela. Taunan, Dentist