Back

ⓘ Dolanan komputer




                                               

Angry Birds

Angry Birds inggih punika video game ingkang kawangun déning Rovio Mobile, satunggaling pambangun piranti alus komputer saking Finlandia. Pikantuk inspirasi saking gambar peksi tanpi swiwi, dolanan punika kababar ingkang sapisanan kanggé Apples iOS ing wulan Desèmber warsa 2009. Salajengipun langkung saking 12 yuta èksemplar sampun pajeng kasadé. Game punika wiwitanipun namung wonten ing iPad/ iPhone, nanging amargi kathah ingkang ngremeni game punika, saéngga kathah medhia ingkang kapengin ambabar. Sapunika game punika uga wonten boten namung ing HP kados ta iPhone, Android saha Windowsph ...

                                               

Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V utawa kerep dicekak GTA V iku sawijining dolanan komputer kalebu genre aksi-panglelanan kang digawé déning Rockstar North lan kapisan dibabar ing taun 2013 déning Rockstar Games. Kanggo format Playstation 3 lan X Box 360, dolanan komputer iki dirilis ing sasi Sèptèmber 2013, kanggo Playstation 4 lan XBox One ing Novèmber 2014, lan kanggo Microsoft Windows ing sasi April 2015. Dolanan iki kang kapisan dirilis sajeroné séri Grand Theft Auto wiwit Grand Theft Auto IV kang dibabar ing taun 2008. Dolanan komputer critané prakara telung durjana lan ayahané golèk dhuwit utawa t ...

                                               

Minesweeper

Minesweeper iku sawijining dolanan komputer. Dolanan iki awujud segi papat sing kapérang dadi kothak cilik-cilik. Ing sajeroné saben kothak iku bisa ana ranjauné utawa ora. Dadi wong sing dolanan gim iki kudu nemokaké kabèh ranjau.

                                     

ⓘ Dolanan komputer

  • Gim komputer basa Inggris: computer game yaiku jenis video gim sing dimainakē ing komputer Angry Birds Solitaire Minesweeper Computer and Video Game
  • kanggo bocah cilik, dolanan tradhisional kanggo wong diwasa lan dolanan kang migunakaké piranti èlèktronik utawa komputer Dolanan apa waé kang racaké
  • Tetris iku sawijining dolanan komputer gawéan Alexei Pajitnov saka Uni Sovyèt. Dolanan komputer iki awujud figur sing padha tiba. Kabèh figur iki kabangun
  • Grand Theft Auto V utawa kerep dicekak GTA V iku sawijining dolanan komputer kalebu genre aksi - panglelanan kang digawé déning Rockstar North lan kapisan
  • Minesweeper iku sawijining dolanan komputer Dolanan iki awujud segi papat sing kapérang dadi kothak cilik - cilik. Ing sajeroné saben kothak iku bisa ana
  • 1987 kanggo MS - DOS Spetrum Holobyte uga mbabar akèh dolanan komputer kanggo konsol lan komputer omah. Ing sasi Désèmber 1993, Spectrum HoloByte manunggal
  • Sawetara babagan sing miunakaké kacerdhasan gawéan antarané sistem nimpuna, dolanan komputer games logika fuzzy, jaringan syaraf tiron lan robotika.
  • komputer uga bisa diartékakè aplikasi utawa program kang bisa ngrusak data dhokumèn kang ana ing komputer virus komputer marakaké pengguna komputer ngrasa
  • Deep Blue iku siji komputer catur kang digawé déning IBM. Deep Blue iku komputer pisanan kang menangaké siji dolanan catur nglawan siji jawara donya Garry
  • utawi sekak saking basa Walandi schaak inggih punika salah satunggalipun dolanan utawi ulah raga ingkang mbetahaken konsèntrasi ingkang temenan. Sekak ingkang
Gamepad
                                               

Gamepad

Gamepad ingkang kawéntar ugi kanthi sebutan joypad utawi control pad inggih punika tipe kontroler kanggé mainan video ingkang mliginipun ngginakaken driji mliginipun jempol. kanggé nglakokaken padatanipun gamepad gadhah tombol aksi wonten ing sisih tengen saha kanggé ngontrol arah wonten ing sisih kiwa. Rumiyin pengontrol arah punika namung wonten sekawan arah, nanging gamepad modern padatanipun gadhah tuas analog minangka ingkang nggantos pengontrol sekawan arah punika.

                                               

Minecraft

Minecraft punika video game besutan game kesuwur gadhah warna-warna item anyar, karakter, donya, lan ngumboro madosi kanggé game.

                                               

Tetris

Tetris iku sawijining dolanan komputer gawéan Alexei Pajitnov saka Uni Sovyèt. Dolanan komputer iki awujud figur sing padha tiba. Kabèh figur iki kabangun saka patang kothak. Menawa sagaris kaisi kabèh, garis iku bakal ilang. Tetris iku program komputer sing kapisan dièkspor saka Uni Sovyèt menyang Amérikah Sarékat. Ing Amérika Tetris dibabar déning Spectrum Holobyte.