Back

ⓘ Perang Sedulur




                                               

Perang Sedulur Sierra Leone

Perang Sedulur Sierra Leone iku perang sadulur sing kadadéan ing Sierra Leone sing lumaku sajeroning 11 taun antara taun 1991 nganti 2002 lan nemahaké kurban jiwa 50.000. Perang iki diwiwiti tanggal 23 Maret 1991 nalika Revolutionary United Front, kanthi panyengkuyungé wadyabala mirunggan National Patriotic Front of Liberia ing sangisoré pimpinan Charles Taylor, nglancaraké serangan marang pihak pamaréntah kanthi tujuwan nggulingaké pamaréntahan Joseph Momoh. Perang kanthi resmi dinyatakaké rampung déning Présidhèn Ahmad Tejan Kabbah ing tanggal 18 Januari 2002.

                                     

ⓘ Perang Sedulur

  • Perang Sedulur Sierra Leone iku perang sadulur sing kadadéan ing Sierra Leone sing lumaku sajeroning 11 taun antara taun 1991 nganti 2002 lan nemahaké
  • Perang Sadulur Amérika Inggris: American Civil War ya iku perang sadulur ing Amérikah Sarékat saka taun 1861 nganti 1865. Union ngadhepi secessionists
  • Amérika sing ngraman, sing nandakaké rampungé Perang Sedulur Panjenengane dianggep sing bisa menangaké perang iki, minangka panglima prajurit Federal sing
  • kurang apik. Panjenengané akhiré nduwé profesi minangka guru. Nalika Perang Sedulur Amérika pecah ing taun 1861, McKinley sing umuré 18 taun mlebu prajurit
  • nyritakaké pasulayan para Pandhawa karo sedulur nak - dhèrèké, para Korawa, prakara nagara Astina. Wusanané dadi perang Bharatayuddha Brantayuda ing tegal
  • Sruwantipura. ing kitab Mahabarata nagara iki sinebut nagara Kasi. Dewi Amba duwé sedulur yaiku Wahmuka, Arimuka, Dewi Ambika lan Dewi Ambalika. Dewi Amba duwé rasa
  • panjenengané nglakokaké praktèk kukum sasuwéné pirang - pirang taun tekan Perang Sedulur Amérika pecah. Panjenengané banjur nggabung karo dinas Angkatan Darat
  • kutha, wiwit tengahan taun 1980 - an, akèh pangungsi kang mlayu saka Perang Sedulur II Sudan lan konflik Darfur uga manggon ing Khartoum. Universitas Khartoum
  • ngadhepi. Arjuna kang uga ngerti menawa Karna kuwi sedulur ibu seje bapa rumangsa pakewuh kudu mungsuh sedulur tuwa. Nanging Kresna banjur ngelingake darmaning
  • gelud para Detya, kang minangka sedulur kuwalone. Pimpinan para Detya kang asma Mahabali, kang seneng ngumumake perang karo para déwa. Dhèwèké nggruduk
  • Lapane Kaum Républik Lintang Panjer Sore Lelakone Si lan Man Nglacak Ilange Sedulur Ipe Ngingu Kutuk ing Suwakan Nyawa 28 Pethite Nyai Blorong Sanja Sangu