Back

ⓘ Challenger




Challenger
                                     

ⓘ Challenger

Challenger iku montor mabur ulang-alik NASA kang kaloro. Paluncuran perdhanané dumadi nalika tanggal 4 April 1983. Montor mabur iki tau nglakoni misi kaping 9 sadurungé akiré remuk ing detik angka 73 paluncuran kanggo misiné kang kasepuluh lan niwasaké kabèh awak montor mabur kang gunggungé pitu wong nalika tanggal 28 Januari 1986. Challenger digantèkaké déning montor mabur Endeavour kang nglakokaké paluncuran perdhanané nalika taun 1992, enem taun sawisé musibah.

                                     

1. Misi kang banget diminati masarakat Amérika

Misi Challenger banget diminati déning masarakat AS amarga tekané guru sekolah menengah atas kang asalé saka New Hampshire, Christa McAuliffe-wong pisanan kang asalé saka masarakat biyasa-lan palantikan program Guru ing Ruwang Angkasa NASA. McAuliffe dijadwalaké kanggo mènèhi piwulang saka ruwang akasa marang murid-muridé, sawijining program kang inovatif lan ngéramaké kang bisa mbangkitaké antusiasme gedhé banget ing kalangan pandhidhik lan siswa.

                                     
  • Professionals ATP Challenger Tour inggih punika turnamèn tingkat kalih ingkang dipunsèlènggarakèn déning ATP. Kalèndèr ATP Challenger Tour 2011 kapèrang
  • Ride dados wanita Amérikah Sarékat ingkang sepindhahan wonten ing luar akasa nganggé pesawat Challenger 17 Juni 18 Juni 19 Juni Kalèndher kadadéan
  • minangka pamimpin PLO ing Dewan Nasional Palestina. 1984 - Pesawat ulang - alik Challenger dipunluncuraken ing misi luar akasa kaping sedasa. 1989 - P.W. Botha ngunduraken
  • pisanan ing antariksa sawisé dhèwèké lan patang kancané munggah nganggo Challenger 1 September - Montor mabur Korean Air Penerbangan 7, ditembak montor mabur
  • piyambakipun ugi dados anggota panel penyelidhik tragédhi Pesawat Ulang - Alik Challenger Piyambakipun ugi naté nampi bebungah Nobel fisika ing warsa 1965 kaliyan
  • piyambakipun main ing ATP World Tour lan Challenger Piyambakipun sampun mènangakè sanga gèlar Challenger ingkang mbantu wonten ing panggènan 50 besar
  • salebetipun komisi 1986, 2003 ingkang nyelidhiki kacilakan Space Shuttle Challenger lan Columbia. Ing taun 1989, panjenenganipun dados guru besar fisika lan
  • STS - 41 - D: Pamaburan pisanan STS - 26: Pamaburan pisanan sawisé musibah Challenger STS - 51 - L STS - 95: Pamaburan kapindho John Glenn, manungsa tuwa dhéwé
  • Dibukak ing 9 September 2010. Carter, Bill 21 Maret 1994 A Cable Challenger for PBS As King of the Preschool Hill The New York Times. Dibukak ing
  • sampun ménangakén gangsal gelar tunggal lan sétunggal gelar ganda ing ATP Challenger Tour. Ing taun 2012, piyambakipun ngayuh ubengan kaping tiga AS Terbuka